Tribina “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi", 16. jun 2021. UŽIVO Crowne Plaza

Događaji Datum: 17.05.2021.
Tribina “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi

U avgustu tekuće godine navršava se dve godine od početka primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti – ovo je povod za organizovanje tribine na temu

“Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi - šta smo naučili (ili nismo) tokom dve godine primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti?” koja će biti održana 16. juna 2021. od 10.00 do 12.00h uživo u hotelu Crowne Plaza Beograd.

Zbog ograničenog broja mesta biće obezbeđen i direktan prenos preko BeRiskProtected kanala. Onlajn praćenje je otvoreno za sve zainteresovane.

Ukoliko želite da prisustvujete događaju uživo uz kotizaciju od 3.600 dinara bruto, prijavite se na office@beriskprotected.rs .

Učesnici Tribine:

Kancelarija Poverenika za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Kompanija Coming - Computer Engineering

Udruženje banaka Srbije

Generali osiguranje

Advokatska kancelarija Tomić Sinđelić Groza (TSG)

Asseco SEE (ASEE)

 

Teme: 

- Koje je koristi preduzećima i zaposlenima doneo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i šta je potrebno promeniti/unaprediti

- Koje mere preventive (softveri i rešenja), i finansijske nadoknade (osiguranje) su dostupne kad je reč o rizicima po podatke od sajber napada

- Šta zaposleni treba da znaju o sopstvenim podacima kojima upravlja preduzeće u kojem rade, ili koji se šalju drugim preduzećima (npr. knjigovodstvenim agencijama, PIO fondu…)  

Tribina je namenjena poslodavcima, zaposlenima, vlasnicima preduzeća i menadžmentu, kao i preduzećima koja rukuju podacima drugih preduzeća.

Cilj tribine koja se organizuje u okviru Inicijative za jačanje bezbednosti podataka je da se pojača svesnost poslodavaca i zaposlenih o značaju podataka i pratećih propisa (prvenstveno ZZPL), da se ukase na opasnosti usled gubitka podataka, mogućnosti preventive i osiguravajuće zaštite, i da se - kroz povećanje informisanosti zaposlenih o posledicama i potencijalnim kaznama - doprinese smanjenju zloupotrebe podataka.

 

Neka od pitanja:

 

  • Šta se očekivalo od Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kad je reč o biznis sektoru, i da li su očekivanja ispunjena?
  • Šta bi trebalo promeniti – izmene i dopune ZZPL?
  • Kakva su prava poslodavca, a kakva zaposlenog – šta je to sve od podataka što poslodavac sme da traži od zaposlenog, šta sme da prosleđuje trećim licima, da li ima podataka koje sme da uzme a ne sme da distribuira?
  • Kakvo je iskustvo sa rukovaocima podataka – koliko su detaljno upoznati sa Zakonom i da li ga u potpunosti primenjuju?
  • Biometrijski podaci – gde se sve uzimaju, šta kaže Zakon a šta pokazuje praksa?
  • Kakve sve opasnosti prete podacima kad je reč o sajber napadima? Kakokompanije mogu da povećaju stepen zaštite od sajber napada? Kako izabrati najbolje rešenje?
  • Na koji način se mogu osigurati podaci u Srbiji, i da li to obuhvata i osiguranje od zloupotrebe od strane pojedinca u okruženju, i od sajber napada?
  • Da li je moguća zajednička akcija države, IT i sajber sekjuriti kompanija i osiguravača koja bi doprinela povećanju bezbednosti podataka, kako bi se Srbija našla na listi zemalja sa manjim rizikom?

 

 

Događaji


Ostale objave iz ove kategorije:

Tribina “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi
Konferencija "Rizici novog doba: Održivost i izdržljivost"

jul 12, 2023

Poslovanje mimo ESG principa održivosti, sajber bezbednost i sve ugroženije mentalno zdravlje zaposlenih nalaze se među top rizicima koji značajno mogu da ugroze profitabilnost kompanija, zaključeno je na IV regionalnoj konferenciji „Rizici..

Pročitaj više...

Tribina “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi
Konferencija "Rizici novog doba: dve godine pandemije”

jun 27, 2022

Poslednje dve godine praćene pandemijom donele su brojne promene kako poslodavcima tako i zaposlenima. Pandemija je pre svega donela neočekivane zdravstvene rizike, a posledično i rast troškova za zdravstvenu negu, i produženi efekat na efikasnost..

Pročitaj više...

Tribina “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi
Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi?

jun 16, 2021

Tokom dve godine primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u praksi se pokazalo da su neophodne izmene ovog akta u cilju efikasnije implementacije, rečeno je danas na tribini „Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj..

Pročitaj više...

Tribina “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi
Tribina „Životno osiguranje u vreme pandemije – zašto je baš sada vreme za osiguranje života i kako odabrati polisu“

nov 19, 2020

Rizik pandemije je uključen u polise životnog osiguranja i već je bilo isplata osigurane sume, potvrdili su učesnici tribine „Životno osiguranje u vreme pandemije – zašto je baš sada vreme za osiguranje života i kako odabrati..

Pročitaj više...