Dragan Pleskonjić

Dragan Pleskonjić

Mr Dragan Pleskonjić je istraživač, autor, predavač, savetnik za bezbednost, preduzetnik, rukovodilac i ekspert u oblastima: informacione i sajber bezbednosti, bezbednosti softvera, privatnosti, mašinskog učenja, veštačke inteligencije...

Tokom svoje profesionalne karijere, bio je na rukovodećim pozicijama u međunarodnim kompanijama sa globalnom pokrivenošću. Trenutno je na poziciji Senior Director Application Security u globalnoj kompaniji IGT (ranije GTECH). Inicirao je i vodio veliki broj istraživačko-razvojnih i industrijskih projekata.

Autor je deset knjiga do sada, kao i više desetina naučnih i stručnih radova objavljenih u časopisima i na konferencijama u zemlji i inostranstvu i brojnih nastavnih materijala. Do sada ima devet priznatih patenata kod američkog, kanadskog i evropskog zavoda za patente i nekoliko patentnih prijava u toku.

Dragan je lider, motivator, vizionar, strateg i startap mentor. Savetnik je u nekoliko startap kompanija širom sveta. Povremeno govori na naučnim, stručnim i profesionalnim skupovima internacionalno. Njegovi radovi i izlaganja su često citirani.

Član je profesionalnih udruženja IEEE i ACM, kao i više društava u okviru njih, uključujući društva za računarsku bezbednost i privatnost. Izabran je u status Senior Memberu oba udruženja.

Trenutno je fokusiran na svoj R&D projekat INPRESEC (Intelligent Predictive Security), čiji je pokretač i osnivač. Ovaj projekat donosi novi pristup sajber bezbednosti korišćenjem mašinskog učenja i veštačke inteligencije za detekciju i sprečavanje sajber pretnji i napada, uz mogućnost predviđanja najverovatnijih napada i planiranja optimalnih proaktivnih odbrambenih mera. Drugi projekat je GLOG i bavi se mogućnostima automatske korekcije bezbednosnih ranjivosti u programskom kodu, uz primenu različitih metodologija, uključujući mašinsko učenje.

Član je WhiteSource Software Customer Advisory Board-a.

Za više detalja, posetite njegov lični veb sajt na adresihttps://www.dragan-pleskonjic.com/.

Nazad