WhatsApp odlaže primenu novih pravila o privatnosti

Vesti Datum: 21.01.2021.

Početak primene novih pravila o privatnosti korisnika popularna aplikacija WhatsApp odlučila je da pomeri sa 8. februara na maj, jer su prema pisanju medija za svega desetak dana od objave prvobitne odluke kada je primena novih pravila najavljena – konkurentske aplikacije Telegram i Signal preuzele 1,7 odnosno 1,2 miliona korisnika.

Nova pravila podrazumevala bi da korisnici prihvataju da svoje podatke dele sa društvenom mrežom Fejzbuk i da bi, ako nameravaju da nastave da koriste ovu aplikaciju, morali Fejzbuku da daju pristanak da pristupi njihovim podacima, uključujući i telefonske brojeve i informacije o tome kako komuniciraju sa drugima. Ovi uslovi važili bi za sve koji žele da nastave da koriste aplikaciju za slanje besplatnih poruka i telefoniranje, bez obzira na to da li uopšte imaju Fejzbuk nalog.

S obzirom na negodovanje javnosti, WhatsApp je objavio da će početak primene novih pravila odložiti, i ostavio korisnicima mogućnost do 15. maja da odluče da li će ih prihvatiti. Istovremeno, naglasili su da će privatne prepiske korisnika ostati zaštićene i da ni aplikacija ni društvena mreža neće moći da ih vide jer će ostati zaštićene “end-to-end” enkripcijom.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

WhatsApp odlaže primenu novih pravila o privatnosti
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

WhatsApp odlaže primenu novih pravila o privatnosti
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

WhatsApp odlaže primenu novih pravila o privatnosti
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...

WhatsApp odlaže primenu novih pravila o privatnosti
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...