WhatsApp odlaže primenu novih pravila o privatnosti

Vesti Datum: 21.01.2021.

Početak primene novih pravila o privatnosti korisnika popularna aplikacija WhatsApp odlučila je da pomeri sa 8. februara na maj, jer su prema pisanju medija za svega desetak dana od objave prvobitne odluke kada je primena novih pravila najavljena – konkurentske aplikacije Telegram i Signal preuzele 1,7 odnosno 1,2 miliona korisnika.

Nova pravila podrazumevala bi da korisnici prihvataju da svoje podatke dele sa društvenom mrežom Fejzbuk i da bi, ako nameravaju da nastave da koriste ovu aplikaciju, morali Fejzbuku da daju pristanak da pristupi njihovim podacima, uključujući i telefonske brojeve i informacije o tome kako komuniciraju sa drugima. Ovi uslovi važili bi za sve koji žele da nastave da koriste aplikaciju za slanje besplatnih poruka i telefoniranje, bez obzira na to da li uopšte imaju Fejzbuk nalog.

S obzirom na negodovanje javnosti, WhatsApp je objavio da će početak primene novih pravila odložiti, i ostavio korisnicima mogućnost do 15. maja da odluče da li će ih prihvatiti. Istovremeno, naglasili su da će privatne prepiske korisnika ostati zaštićene i da ni aplikacija ni društvena mreža neće moći da ih vide jer će ostati zaštićene “end-to-end” enkripcijom.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Danas je Svetski dan planete Zemlje

apr 22, 2021

Međunarodni dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila, počevši od 1970. godine, kako bi se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu. Stručnjaci upozoravaju da je veliki broj biljnih i..

Pročitaj više...

Mastercard: Više od polovine mladih Evropljana su ekološki osvešćeni potrošači

apr 14, 2021

Više od dve petine ispitanih Evropljana (48%) smatra da je smanjenje njihovog ugljeničnog otiska sada važnije nego pre pandemije. Zapravo, više od polovine Evropljana (52%) postalo je svesnije toga da njihovi postupci mogu uticati na..

Pročitaj više...

Izveden sajber napad na nuklearno postrojenje u Iranu

apr 12, 2021

Tajna služba Mosad izvela je sajber napad na iransko nuklearno postrojenje Natanc javio je izraelski radio, a preneo Rojters. U izveštaju „Kan radija“ citira se neimenovani obaveštajni izvor, ali se ne navodi njegova..

Pročitaj više...

Pošta Srbije upozorava da građanima stižu lažni mejlovi sa njihovim simbolima

apr 9, 2021

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, kompanija obaveštava javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge..

Pročitaj više...