Đorđo Markeđani: Tradicionalnim rizicima se pridružuju i novi - sajber i odgovornost

Vesti Datum: 28.12.2020.

„Tradicionalni rizici neće nestati, kako za stanovništvo tako i za kompanije, ali će biti dopunjeni nedavno prepoznatim pretnjama kao što su katastrofalni događaji, sajber rizici i rizici koji se odnose na odgovornost u vezi sa životom i zdravljem“, rekao je Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR Novi Sad u intervjuu najnovijeg broja magazina Svet osiguranja.

Kada su u pitanju građani, najznačajniji rizici će ostati u domenu ličnog integriteta – zdravlja i nezgode, rekao je on.

Kada je reč o poslovnom segmentu može se primetiti da, prema njegovim rečima, tradicionalni rizici, koji su uglavnom u vezi sa osiguranjem imovine, polako prelaze ka odgovornosti, a naročito ka odgovornosti prema trećim licima.

„Pandemija nas je naučila koliko se brzo i nekontrolisano uslovi poslovanja mogu promeniti, prekinuti lanac vrednosti (proizvodnje, transporta, usluga) i dovesti do ozbiljnih problema održivosti preduzeća. Ovakvi rizici se mogu osigurati, a naš posao je da podignemo svest o ovim i drugim novim rizicima koji postaju sve značajniji“, rekao je Markeđani.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Danas je Svetski dan planete Zemlje

apr 22, 2021

Međunarodni dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila, počevši od 1970. godine, kako bi se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu. Stručnjaci upozoravaju da je veliki broj biljnih i..

Pročitaj više...

Mastercard: Više od polovine mladih Evropljana su ekološki osvešćeni potrošači

apr 14, 2021

Više od dve petine ispitanih Evropljana (48%) smatra da je smanjenje njihovog ugljeničnog otiska sada važnije nego pre pandemije. Zapravo, više od polovine Evropljana (52%) postalo je svesnije toga da njihovi postupci mogu uticati na..

Pročitaj više...

Izveden sajber napad na nuklearno postrojenje u Iranu

apr 12, 2021

Tajna služba Mosad izvela je sajber napad na iransko nuklearno postrojenje Natanc javio je izraelski radio, a preneo Rojters. U izveštaju „Kan radija“ citira se neimenovani obaveštajni izvor, ali se ne navodi njegova..

Pročitaj više...

Pošta Srbije upozorava da građanima stižu lažni mejlovi sa njihovim simbolima

apr 9, 2021

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, kompanija obaveštava javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge..

Pročitaj više...