Međunarodna nedelja prevencije prevara

Vesti Datum: 19.11.2020.

Udruženje banaka Srbije priključilo se Međunarodnoj nedelji prevencije prevara i 18. i 19. novembra će, preko Zoom platforme, održati događaj na ovu temu.

Iako je koronavirus ograničio aktivnosti u mnogim delovima sveta, prevencija i otkrivanje prevara su sada bitnije nego ikada. Stoga je Udruženje banaka odlučilo da se uključi u globalne aktivnosti za minimalizovanje uticaja prevara, kroz promociju edukacije i širenje svesti o prevarama u formi dvodnevne onlajn konferencije u sklopu Međunarodne nedelje prevencije prevara (International Fraud Awareness Week), navodi se u saopštenju.

Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa Udruženjem sertifikovanih istražitelja prevara Srbije (Association of Certified Fraud Examiners), uz podršku velikih IT kompanija i vendora, a sam događaj će pokriti relevantne teme kao što su: zaštita digitalnog identiteta, informaciona bezbednost, sajber bezbednost i digitalni operativni rizici. Program je namenjen C-level direktorima, stručnjacima za informacionu bezbednost, ili specijalistima za IT bezbednost ili prevenciju prevara.

Detaljniju agendu i uputstva za registraciju možete naći ovde

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Danas je Svetski dan planete Zemlje

apr 22, 2021

Međunarodni dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila, počevši od 1970. godine, kako bi se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu. Stručnjaci upozoravaju da je veliki broj biljnih i..

Pročitaj više...

Mastercard: Više od polovine mladih Evropljana su ekološki osvešćeni potrošači

apr 14, 2021

Više od dve petine ispitanih Evropljana (48%) smatra da je smanjenje njihovog ugljeničnog otiska sada važnije nego pre pandemije. Zapravo, više od polovine Evropljana (52%) postalo je svesnije toga da njihovi postupci mogu uticati na..

Pročitaj više...

Izveden sajber napad na nuklearno postrojenje u Iranu

apr 12, 2021

Tajna služba Mosad izvela je sajber napad na iransko nuklearno postrojenje Natanc javio je izraelski radio, a preneo Rojters. U izveštaju „Kan radija“ citira se neimenovani obaveštajni izvor, ali se ne navodi njegova..

Pročitaj više...

Pošta Srbije upozorava da građanima stižu lažni mejlovi sa njihovim simbolima

apr 9, 2021

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, kompanija obaveštava javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge..

Pročitaj više...