MTriam pobednik drugog Payten hakatona

Vesti Datum: 06.12.2023.

Proglašenjem pobednika završen je drugi hakaton koji je organizovala kompanija Payten,regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe. Interesovanje za ovogodišnji hakaton je bilo veliko, a u uži izbor i u samo takmičenje je ušlo devet ekipa.

Pobedu i nagradu od pola miliona dinara odnela je ekipa „mTriam“, u čijem sastavu su bili Katarina Krneta, Aleksandar Spasojević, Aleksandar Jovanović, Stefan Vučić i Petar Stojanović.

-        Ovo je bilo sjajno iskustvo za sve nas! Organizacija samog hakatona je bila odlična, a saradnja sa mentorima i više od očekivane. Dobijali smo odgovore na pitanja u 4 sata ujutru! Svima bismo preporučili da se prijave na sledeći hakaton i da se susretnu sa stručnjacima koji se već bave onim što će sutra biti naš poziv – izjavili su članovi pobedničkog tima „mTriam“.

Drugoplasirana ekipa ,,IT girls”, koju su činile Anja Stanić, Tina Tomanović, Tanja Gavrić, Tijana Jakšić i Irina Šević, dobila je 300.000 dinara, trećeplasirani tim „CTRL, ALT, DEFEAT“ u sastavu Anja Ivanović, Milovan Samardžić, Marija Andrić i Milica Vasović osvojio je 200.000 dinara, dok je tim „Coding Lyoko“, koji su činili Aleksandar Bubalo, Marko Mijailović, Nevena Tomić i Časlav Petronić, osvojio 100.000 dinara.

Kompanija Payten je i ove godine imala podršku partnera CastlesTechnology i Delhaize Srbija, a Payten Hackathon-u se pridružila i kompanija Visa.

 

Žiri, u čijem sastavu su bili Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa, Alexandre Marin, Chief Solutions Officer kompanije Castles Technology, Dragoljub Jovković, direktor IT sektora Delhaize Serbia, Stefan Milosavljević, član pobedničkog tima prošlogodišnjeg Payten Hackathon-a i Miljan Mališ, generalni direktor Payten-a, istakao je da su predstavljena rešenja, a posebno pobednička, bila vrlo inovativna i korisna za dalju razradu i plasman na tržište.

-        Moram da kažem da smo mi u žiriju bili gotovo jednoglasni kada su ocene za rešenja naših hakatonaca u pitanju. Divno je videti sve te mlade ljude koji su na odličnom putu što se tiče struke i njihovog budućeg zanimanja. Ovo je samo početak za sve njih i želim im puno uspeha u daljem radu – rekao je Miljan Mališ, generalni direktor kompanije Payten i predsednik žirija.

 

Iz kompanije Payten ističu da je ovaj hakaton bio koristan kako za mlade, tako i za sve u kompaniji Payten i da će ovo programersko takmičenje biti organizovano i u budućnosti.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

MTriam pobednik drugog Payten hakatona
SMART Balkans: Zabrinjavajući porast nasilja zasnovanog na polu i femicida na Zapadnom Balkanu zahteva hitnu reakciju institucija i drugih interesnih grupa

dec 18, 2023

Uprkos činjenici da su sve zemlje Zapadnog Balkana ratifikovale Istanbulsku konvenciju i uspostavile pravni institucionalni okvir za nju, kao i usluge za žrtve nasilja, nastavlja se drastičan rast nasilja zasnovanog na polu i naročito broja femicida. Ovi..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

okt 2, 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja eSigurnost , održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona
Barbi i Openhajmer meta sajber napada

jul 21, 2023

Barbie i Oppenheimer (Barbi i Openhajmer) postali su dva najiščekivanija filma ove godine. Nažalost, kao što je često slučaj kada se radi o popularnim temama, prevaranti nisu gubili vreme zloupotrebe popularnost ova dva filmska ostvarenja...

Pročitaj više...