Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

Vesti Datum: 02.10.2023.
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj pratećih dešavanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i učešća jednih od najboljih belih hakera iz regiona. Po prvi put konferencija je trajala četiri dana, donoseći trening dana – Zero Day, dva konferencijska dana – Conference Days, i dan za radionice sponzora – Workshop Day.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracije, hakovanje uživo, radionice o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada i dark web-u, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Svi učesnici konferencije su dobili lepe poklone organizatora: ranac za laptop, majicu sa zanimljivim printom i privezak sa logom konferencije, a učesnici treninga su dobili i posebne dukseve.

Konferenciju je otvorio predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc i tom prilikom naglasio koliki je značaj informacione bezbednosti u današnjem svetu.

Na početku prvog dana zanimljivo predavanje je održao Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, koja je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije. Tom prilikom, Radosavljević je govorio o svakodnevnim realnim scenarijima napada, kao i novim pretnjama sa kojima se susrećemo.

Posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, Comtrade Distribution, Trend Micro, Seif.ai, Clico, Check Point, Comtrade System Integration, Ernst and Young, REAL Security, Exclusive Networks, Ingram Micro, Infoblox, SentinelOne, Forcepoint, BeyondTrust, Oktacron, Gatewatcher, Mondist, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist, Bambi.

Pažnju učesnika konferencije posebno su privukle dve panel diskusije. U okviru jedne panel diskusije govorilo se o internim pretnjama i krađi podataka, ne samo ličnih, već svih koji su od značaja za kompaniju, kao i tome kako da se kompanija zaštiti u ovim slučajima i predupredi neželjene efekte. Tokom drugog panela učesnici su govorili o Zakonu za informacionu bezbednost i izmenama koje donosi nova verzija.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
Lažne ankete kradu podatke

jun 21, 2024

Elektronsko bankarstvo, koje koristi više od 4 miliona građana u Srbiji, donelo je sa sobom brojne pogodnosti, ali i potrebu za pojačanom zaštitom podataka na internetu. Jedna od najčešćih pojava u digitalnom okruženju su takozvane..

Pročitaj više...

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
Bankomati po Evropi - meta novih hakerskih napada

jun 13, 2024

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera Nova vrsta zlonamernog softvera koji cilja bankomate u Evropi, nazvan EU ATM..

Pročitaj više...

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
SMART Balkans: Zabrinjavajući porast nasilja zasnovanog na polu i femicida na Zapadnom Balkanu zahteva hitnu reakciju institucija i drugih interesnih grupa

dec 18, 2023

Uprkos činjenici da su sve zemlje Zapadnog Balkana ratifikovale Istanbulsku konvenciju i uspostavile pravni institucionalni okvir za nju, kao i usluge za žrtve nasilja, nastavlja se drastičan rast nasilja zasnovanog na polu i naročito broja femicida. Ovi..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona

dec 6, 2023

Proglašenjem pobednika završen je drugi hakaton koji je organizovala kompanija Payten ,regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe...

Pročitaj više...