Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

Vesti Datum: 02.10.2023.
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj pratećih dešavanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i učešća jednih od najboljih belih hakera iz regiona. Po prvi put konferencija je trajala četiri dana, donoseći trening dana – Zero Day, dva konferencijska dana – Conference Days, i dan za radionice sponzora – Workshop Day.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracije, hakovanje uživo, radionice o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada i dark web-u, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Svi učesnici konferencije su dobili lepe poklone organizatora: ranac za laptop, majicu sa zanimljivim printom i privezak sa logom konferencije, a učesnici treninga su dobili i posebne dukseve.

Konferenciju je otvorio predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc i tom prilikom naglasio koliki je značaj informacione bezbednosti u današnjem svetu.

Na početku prvog dana zanimljivo predavanje je održao Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, koja je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije. Tom prilikom, Radosavljević je govorio o svakodnevnim realnim scenarijima napada, kao i novim pretnjama sa kojima se susrećemo.

Posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, Comtrade Distribution, Trend Micro, Seif.ai, Clico, Check Point, Comtrade System Integration, Ernst and Young, REAL Security, Exclusive Networks, Ingram Micro, Infoblox, SentinelOne, Forcepoint, BeyondTrust, Oktacron, Gatewatcher, Mondist, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist, Bambi.

Pažnju učesnika konferencije posebno su privukle dve panel diskusije. U okviru jedne panel diskusije govorilo se o internim pretnjama i krađi podataka, ne samo ličnih, već svih koji su od značaja za kompaniju, kao i tome kako da se kompanija zaštiti u ovim slučajima i predupredi neželjene efekte. Tokom drugog panela učesnici su govorili o Zakonu za informacionu bezbednost i izmenama koje donosi nova verzija.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
Barbi i Openhajmer meta sajber napada

jul 21, 2023

Barbie i Oppenheimer (Barbi i Openhajmer) postali su dva najiščekivanija filma ove godine. Nažalost, kao što je često slučaj kada se radi o popularnim temama, prevaranti nisu gubili vreme zloupotrebe popularnost ova dva filmska ostvarenja...

Pročitaj više...

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

jul 6, 2023

Erste banka je objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju „Banka – to su ljudi“, gde jepredstavila uticaj koji je kroz svoje poslovanje ostvarila na društvo i životnu sredinu tokom 2022...

Pročitaj više...

Održana Sedma eSecurity konferencija 2023
Održivo poslovanje - šansa za mlade

jul 3, 2023

Već sada, a pogotovo u budućnosti, svaka kompanija u Srbiji imaće potrebu da zapošljava eksperte iz oblasti održivog poslovanja, jer će jedino kroz održivo poslovanje moći da privuče investitore i obezbedi izvore finansiranja, rečeno je na panel..

Pročitaj više...