Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

Vesti Datum: 06.07.2023.
Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

Erste banka je objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju „Banka – to su ljudi“, gde jepredstavila uticaj koji je kroz svoje poslovanje ostvarila na društvo i životnu sredinu tokom 2022. godine.Ovo je jedna od prvih kompanija u Srbiji koja je uvela praksu nefinansijskog izveštavanja.

„Erste Banka je od ove godine prešla na primenu novog GRI Univerzalnog standarda, globalno najrasprostranjenijeg standarda za nefinansijsko izveštavanje, a aktivnostima u CSR domenu doprinela je Ciljevima održivog razvoja UN-a koji se odnose na smanjenje nejednakosti i siromaštva, kvalitetno obrazovanje, ekonomski rast i klimatske promene“, kaže se u saopštenju.

Kroz radionice i mentorsku podršku u okviru programa „Korak po korak“ obezbeđena je edukacija startap firmama, socijalnim preduzećima, organizacijama civilnog društva i pojedincima u riziku od siromaštva, da steknu potrebna znanja i svoje biznise podignu na viši nivo. Tokom 2022. organizovan je ciklus edukativnih radionica pod nazivom „Traže se: žene koje veruju u sebe“, namenjen preduzetnicama i svim ženama koje to žele da postanu.

Kroz program „Korak po korak“ u 2022. su dodeljeni krediti za 98 startapova i četiri organizacije civilnog društva ukupne vrednosti od skoro 146 miliona dinara, a za startap klijente je obezbeđeno više od 230 sati mentorske podrške, dvostruko više nego u godini pre toga, kaže se u saopštenju ERSTE banke.

Pre četiri godine pokrenut je besplatni program-platforma finansijske edukacije #ErsteZnali, koja je tokom 2022. godine zabeležila oko 100.000 jedinstvenih poseta. Na ovoj platformi građani mogu pronaći informacije i savete koji se tiču štednje, kartica, bezbednosti na internetu, kredita, kupovine nekretnina, pokretanja posla, proizvoda osiguranja, investicionih proizvoda i slično.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Erste Banka od školske 2021/22. godine realizuje projekat „Škola novca za osnovca“ kako bi učenici stekli i razvili znanja, veštine i stavove iz ove oblasti, koje će moći da primenjuju u donošenju dobrih finansijskih odluka. Do sada je u okviru projekta pripremljen plan i program nastave u osnovnim školama prema starosnim uzrastima iz oblasti finansijske pismenosti, organizovana je obuka prve grupe od 150 nastavnika, i sproveden pilot projekat u 80 škola iz cele Srbije.

Nakon knjige Čuvari Zmajevog blaga i istoimene igrice namenjene deci nižih razreda osnovne škole koja je do sada je imala više od 18.000 preuzimanja, Erste Banka je u 2022. godini po istim motivima razvila i interaktivnu predstavu „Čuvari Zmajevog blaga“, namenjenu deci od 6 do 10 godina. Predstava je tokom 2022. imala dvanaest besplatnih izvođenja u okviru različitih manifestacija u Beogradu, Novom Sadu, Vrdniku, Nišu i Leskovcu.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju
Barbi i Openhajmer meta sajber napada

jul 21, 2023

Barbie i Oppenheimer (Barbi i Openhajmer) postali su dva najiščekivanija filma ove godine. Nažalost, kao što je često slučaj kada se radi o popularnim temama, prevaranti nisu gubili vreme zloupotrebe popularnost ova dva filmska ostvarenja...

Pročitaj više...

Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju
Održivo poslovanje - šansa za mlade

jul 3, 2023

Već sada, a pogotovo u budućnosti, svaka kompanija u Srbiji imaće potrebu da zapošljava eksperte iz oblasti održivog poslovanja, jer će jedino kroz održivo poslovanje moći da privuče investitore i obezbedi izvore finansiranja, rečeno je na panel..

Pročitaj više...

Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju
Sedma eSecurity konferencija 2023

apr 25, 2023

Nakon šest uspešnih međunarodnih konferencija na temu IT bezbednosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost organizacije svoju sedmu eSecurity konferenciju , koja će se održati

Pročitaj više...

Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju
Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti

apr 6, 2023

Zažmurite, i zamislite da ste u prirodi, okruženi zelenim šumama i čistim planinama, sa vazduhom od kojeg se ozdravi… A onda, zamislite da ste i Vi doprineli postojanju i lepoti takvog mesta? Kao vlasnik GreenLife polise životnog..

Pročitaj više...