Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti

Vesti Datum: 06.04.2023.
Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti

Zažmurite, i zamislite da ste u prirodi, okruženi zelenim šumama i čistim planinama, sa vazduhom od kojeg se ozdravi… A onda, zamislite da ste i Vi doprineli postojanju i lepoti takvog mesta?

Kao vlasnik GreenLife polise životnog osiguranja, uz to što imate osiguravajuće pokriće, možete biti sigurni da ćete doprineti i očuvanju planete i podsticanju kompanija da posluju održivo. Ova polisa vezana je za investicione jedinice tako što se deo premije investira kroz tri zelena investiciona fonda isključivo u održive – zelene investicije ili hartije od vrednosti. Ovo je trenutno jedina ovakva polisa životnog osiguranja u Srbiji.

Ova polisa namenjena je onima koji znaju da zeleno investiranje nije samo trenutni trend.

GreenLife je polisa za one koji ne jure za trendovima, već im je održivost način života!

Kako biramo u šta investiramo?

Merkur GreenLife ulaže isključivo prema kriterijumima ESG – zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja, i to su osnovna merila kada se utvrđuje u šta će se investirati. Investiranje je vezano za one kompanije koje doprinose zaštiti životne sredine, zaštiti klime, obnovljivoj energiji, smanjenju otpada, biodiverzitetu. Zatim, za one koje doprinose socijalnoj pravdi, utiču na smanjenje siromaštva, teže rodnoj ravnopravnosti, unapređenju zdravstva i obrazovanja. I najzad, za one koje doprinose održivoj proizvodnji, miru, ekonomskom razvoju, pravdi.

Šta se osigurava, koliko košta i kako se isplaćuje?

Ova polisa može biti i za slučaj smrti, i za slučaj doživljenja. Minimalna uplate su 360 evra godišnje ili 30 evra mesečno, a svake godine mogu da se biraju i dodatna pokrića – na primer osiguranje od posledica nezgode i hirurških intervencija. Maksimalna osigurana suma je 150.000 evra.

Životno osiguranje se vezuje za investicione jedinice zelenih fondova, i konačna isplata u slučaju doživljenja zavisi od vrednosti investicionih jedinica u tim fondovima u trenutku isplate. U slučaju smrti, isplaćuje se unapred definisana, zagarantovana suma plus protivvrednost investicionih jedinica u trenutku nastanka osiguranog slučaja.

U prilog tome da se stvari kreću u dobrom smeru kad je reč o vrednosti investicionih jedinica govori i činjenica da su zeleni – održivi fondovi sve atraktivniji i da je realno očekivati da uskoro preuzmu dominaciju nad klasičnim fondovima.

Kako izgleda proces investiranja dela Vaše premije?

Na početku je cilj ostvarivanje prinosa – fokus na akcije povećava šanse za veće prinose. U sledećoj fazi, ostvareni rast investicije iz prve faze prenosi se na konzervativnije ulaganje, čime se pravi ravnoteža između rizika i zarade. U poslednjoj fazi fokus je na očuvanju stečenog kapitala, i na ulaganju sa najnižim rizikom.

Delimo rizik, ali i zadovoljstvo!

Sve je više onih društava koja ne žele da osiguravaju kompanije koje negativno utiču na planetu, ili se ne ophode prema zaposlenima i svom okruženju sa dužnom pažnjom. Kroz polisu životnog osiguranja, naš način da doprinesemo podizanju svesti o održivosti je da ponudimo mogućnost i pojedincima da doprinesu održivosti, tako što će nam poveriti da deo premije njihove polise investiramo isključivo u zelene – održive fondove.

To je naš način da širimo zajednicu onih koji su ekološki i socijalno osvešćeni, i kojima je održivost – baš kao i nama – način života a ne nametnuta obaveza.

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

okt 2, 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja eSigurnost , održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj..

Pročitaj više...

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Barbi i Openhajmer meta sajber napada

jul 21, 2023

Barbie i Oppenheimer (Barbi i Openhajmer) postali su dva najiščekivanija filma ove godine. Nažalost, kao što je često slučaj kada se radi o popularnim temama, prevaranti nisu gubili vreme zloupotrebe popularnost ova dva filmska ostvarenja...

Pročitaj više...

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

jul 6, 2023

Erste banka je objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju „Banka – to su ljudi“, gde jepredstavila uticaj koji je kroz svoje poslovanje ostvarila na društvo i životnu sredinu tokom 2022...

Pročitaj više...