Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti

Vesti Datum: 06.04.2023.
Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti

Zažmurite, i zamislite da ste u prirodi, okruženi zelenim šumama i čistim planinama, sa vazduhom od kojeg se ozdravi… A onda, zamislite da ste i Vi doprineli postojanju i lepoti takvog mesta?

Kao vlasnik GreenLife polise životnog osiguranja, uz to što imate osiguravajuće pokriće, možete biti sigurni da ćete doprineti i očuvanju planete i podsticanju kompanija da posluju održivo. Ova polisa vezana je za investicione jedinice tako što se deo premije investira kroz tri zelena investiciona fonda isključivo u održive – zelene investicije ili hartije od vrednosti. Ovo je trenutno jedina ovakva polisa životnog osiguranja u Srbiji.

Ova polisa namenjena je onima koji znaju da zeleno investiranje nije samo trenutni trend.

GreenLife je polisa za one koji ne jure za trendovima, već im je održivost način života!

Kako biramo u šta investiramo?

Merkur GreenLife ulaže isključivo prema kriterijumima ESG – zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja, i to su osnovna merila kada se utvrđuje u šta će se investirati. Investiranje je vezano za one kompanije koje doprinose zaštiti životne sredine, zaštiti klime, obnovljivoj energiji, smanjenju otpada, biodiverzitetu. Zatim, za one koje doprinose socijalnoj pravdi, utiču na smanjenje siromaštva, teže rodnoj ravnopravnosti, unapređenju zdravstva i obrazovanja. I najzad, za one koje doprinose održivoj proizvodnji, miru, ekonomskom razvoju, pravdi.

Šta se osigurava, koliko košta i kako se isplaćuje?

Ova polisa može biti i za slučaj smrti, i za slučaj doživljenja. Minimalna uplate su 360 evra godišnje ili 30 evra mesečno, a svake godine mogu da se biraju i dodatna pokrića – na primer osiguranje od posledica nezgode i hirurških intervencija. Maksimalna osigurana suma je 150.000 evra.

Životno osiguranje se vezuje za investicione jedinice zelenih fondova, i konačna isplata u slučaju doživljenja zavisi od vrednosti investicionih jedinica u tim fondovima u trenutku isplate. U slučaju smrti, isplaćuje se unapred definisana, zagarantovana suma plus protivvrednost investicionih jedinica u trenutku nastanka osiguranog slučaja.

U prilog tome da se stvari kreću u dobrom smeru kad je reč o vrednosti investicionih jedinica govori i činjenica da su zeleni – održivi fondovi sve atraktivniji i da je realno očekivati da uskoro preuzmu dominaciju nad klasičnim fondovima.

Kako izgleda proces investiranja dela Vaše premije?

Na početku je cilj ostvarivanje prinosa – fokus na akcije povećava šanse za veće prinose. U sledećoj fazi, ostvareni rast investicije iz prve faze prenosi se na konzervativnije ulaganje, čime se pravi ravnoteža između rizika i zarade. U poslednjoj fazi fokus je na očuvanju stečenog kapitala, i na ulaganju sa najnižim rizikom.

Delimo rizik, ali i zadovoljstvo!

Sve je više onih društava koja ne žele da osiguravaju kompanije koje negativno utiču na planetu, ili se ne ophode prema zaposlenima i svom okruženju sa dužnom pažnjom. Kroz polisu životnog osiguranja, naš način da doprinesemo podizanju svesti o održivosti je da ponudimo mogućnost i pojedincima da doprinesu održivosti, tako što će nam poveriti da deo premije njihove polise investiramo isključivo u zelene – održive fondove.

To je naš način da širimo zajednicu onih koji su ekološki i socijalno osvešćeni, i kojima je održivost – baš kao i nama – način života a ne nametnuta obaveza.

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Sedma eSecurity konferencija 2023

apr 25, 2023

Nakon šest uspešnih međunarodnih konferencija na temu IT bezbednosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost organizacije svoju sedmu eSecurity konferenciju , koja će se održati

Pročitaj više...

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Podrška i zajednički rad na održivoj budućnosti

apr 3, 2023

Poslednjih godina u sve većoj meri svedočimo tome da se svet oko nas menja neverovatnom brzinom, a samim tim i načini poslovanja. Transformacija svega što poznajemo je ne samo konstantna i brza, već često neočekivana i nepredvidiva. Upravo zato..

Pročitaj više...

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Menjajući sebe, menjamo svet oko nas

mar 20, 2023

Svet se ubrzano menja. To nam govore i najnovije studije koje pokazuju da čak 60 odsto urbane svetske populacije smatra da svojim izborima i delovanjem može da učini pozitivan uticaj na društvo i okruženje. Istovremeno, tek svaki deseti brend..

Pročitaj više...

Kroz polisu životnog osiguranja doprinosite održivosti
Generator Zero: Stub održivog i ekološki orijentisanog poslovanja OTP banke

mar 10, 2023

Pokretanjem novog ciklusa Generator ZERO konkursa, OTP banka je još jednom pokazala da je s..

Pročitaj više...