Kompanija Monri Payments prva u regionu dobila najviši sigurnosni sertifikat za kartično plaćanje

Vesti Datum: 22.12.2022.

Kompanija Monri , deo grupacije Payten, dobila je PCI P2PE sertifikat, najviši bezbednosni standard u kartičnom plaćanju u trgovinama. Reč je o sertifikatu koji se odnosi na point-to-point enkripciju u plaćanju karticama putem POS terminala, a garantuje neprobojan nivo bezbednosti sprovedenih transakcija od mogućeg hakovanja ili krađe podataka. Monri je tako postao prva kompanija u ovom delu Europe koja se može pohvaliti ovim sertifikatom.

Kao pružalac usluga obrade kartičnih transakcija, Monri veliki akcenat stavlja na bezbednost, te su stoga i krenuli u zahtevan proces sertifikacije po PCI P2PE standardu. S većim brojem transakcija raste i opasnost od kompromitovanja, te je ovaj nivo zaštite primarno usmeren na velike trgovačke lance koji ispunjavaju više regulatorne i bezbednosne zahteve. Uz podizanje nivoa bezbednosti za svoje kupce, trgovci će uvođenjem Monrijevog P2PE rešenja smanjiti opseg svojih regulatornih obaveza. Neke procene govore o smanjenju od čak 70% redovnih bezbednosnih procesa i procedura koje zahtevaju banke i kompanije koje se bave platnim karticama.

Nalazimo se u društvu od tek stotinak kompanija u celom svetu koje mogu ponuditi najviši stepen enkripcije kartičnih podataka svojim partnerima“, kaže Damir Čaušević, generalni direktor Monri Paymentsa.

Plaćanje na POS terminalima koji imaju novi nivo zaštite sprečava da podaci o kartici u čitljivom tekstu budu prisutni u sistemu ili mreži trgovca gde su izloženi opasnosti u slučaju povrede podataka, kaže se u saopštenju ove kompanije.

Monri Payments je deo grupacije Payten i bavi se i proizvodnjom programa za fiskalne blagajne i poslovanjem usmerenim na ugostiteljstvo i trgovine. Posluje na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, kao i u nekoliko zemalja van regiona.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

A1 dobitnik nagrade za zelenu kompaniju

dec 21, 2022

Komora italijansko-srpskih privrednika dodelila je Green priznanje kompaniji A1 Srbija za doprinos u oblasti održivog razvoja. Uz brojne „zelene“ inicijative koje sprovodi u okviru projekata društvene odgovornosti, u želji da..

Pročitaj više...

Kompanija Monri Payments prva u regionu dobila najviši sigurnosni sertifikat za kartično plaćanje
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

Kompanija Monri Payments prva u regionu dobila najviši sigurnosni sertifikat za kartično plaćanje
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

Kompanija Monri Payments prva u regionu dobila najviši sigurnosni sertifikat za kartično plaćanje
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...