Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

Vesti Datum: 06.10.2022.
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc na otvaranju Šeste međunarodne eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održane u periodu od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj pratećih dešavanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i učešća jednih od najboljih belih hakera iz regiona, kao i različite aktivnosti u pauzama i slatka iznenađenja koja su pripremili naši sponzori.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracije, hakovanje uživo, radionice o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada i dark web-u, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, koja je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije, održao je predavanje o svakodnevnim realnim pretnjama pominjući i nove varijante napada.

Posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, IBM, Microsoft, ComTrade Distribution, Clico, Fortinet, Check Point, Pulsec, Ernst and Young, REAL Security, Exclusive Networks, Ingram Micro, Infoblox, ExtraHop, EMEA Networks, SentinelOne, Forcepoint, KING ICT, Novicom, Comtrade System Integration, Crayon, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist.

Pažnju učesnika konferencije posebno su privukle dve panel diskusije. U okviru jedne panel diskusije govorilo se na temu krađe podataka, ne samo ličnih, već svih koji su od značaja za kompaniju, kao i tome kako da se kompanija pripremi i najbolje odreaguje u slučaju bezbednosnog incidenta. Tokom drugog panela učesnici su govorili o digitalnom poverenju i aktuelnim izazovima u cyber bezbednosti sa kojima se susrećemo kao zaposleni, ali i klijenti sve većeg broja digitalnih servisa.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
Fintek hakaton Centralne banke Crne Gore – otvoreno i za timove iz Srbije

sep 6, 2022

Centralna banka Crne Gore, u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore, drugu godinu zaredom organizuje međunarodnu CBCG Fintek konferenciju i CBCG Fintek Hakaton, takmičenje u oblasti primene finansijskih tehnologija. Hakaton će biti održan..

Pročitaj više...