Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

Vesti Datum: 06.10.2022.
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc na otvaranju Šeste međunarodne eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održane u periodu od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj pratećih dešavanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i učešća jednih od najboljih belih hakera iz regiona, kao i različite aktivnosti u pauzama i slatka iznenađenja koja su pripremili naši sponzori.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 250 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja cyber rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracije, hakovanje uživo, radionice o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada i dark web-u, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, koja je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije, održao je predavanje o svakodnevnim realnim pretnjama pominjući i nove varijante napada.

Posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, IBM, Microsoft, ComTrade Distribution, Clico, Fortinet, Check Point, Pulsec, Ernst and Young, REAL Security, Exclusive Networks, Ingram Micro, Infoblox, ExtraHop, EMEA Networks, SentinelOne, Forcepoint, KING ICT, Novicom, Comtrade System Integration, Crayon, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist.

Pažnju učesnika konferencije posebno su privukle dve panel diskusije. U okviru jedne panel diskusije govorilo se na temu krađe podataka, ne samo ličnih, već svih koji su od značaja za kompaniju, kao i tome kako da se kompanija pripremi i najbolje odreaguje u slučaju bezbednosnog incidenta. Tokom drugog panela učesnici su govorili o digitalnom poverenju i aktuelnim izazovima u cyber bezbednosti sa kojima se susrećemo kao zaposleni, ali i klijenti sve većeg broja digitalnih servisa.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
Barbi i Openhajmer meta sajber napada

jul 21, 2023

Barbie i Oppenheimer (Barbi i Openhajmer) postali su dva najiščekivanija filma ove godine. Nažalost, kao što je često slučaj kada se radi o popularnim temama, prevaranti nisu gubili vreme zloupotrebe popularnost ova dva filmska ostvarenja...

Pročitaj više...

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

jul 6, 2023

Erste banka je objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju „Banka – to su ljudi“, gde jepredstavila uticaj koji je kroz svoje poslovanje ostvarila na društvo i životnu sredinu tokom 2022...

Pročitaj više...

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
Održivo poslovanje - šansa za mlade

jul 3, 2023

Već sada, a pogotovo u budućnosti, svaka kompanija u Srbiji imaće potrebu da zapošljava eksperte iz oblasti održivog poslovanja, jer će jedino kroz održivo poslovanje moći da privuče investitore i obezbedi izvore finansiranja, rečeno je na panel..

Pročitaj više...

Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija
Sedma eSecurity konferencija 2023

apr 25, 2023

Nakon šest uspešnih međunarodnih konferencija na temu IT bezbednosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost organizacije svoju sedmu eSecurity konferenciju , koja će se održati

Pročitaj više...