ASEE podržava projektni menadžment

Vesti Datum: 10.06.2022.
ASEE podržava projektni menadžment

Kao kompanija koja je među prvima u regionu počela da primenjuje strukturiran pristup u upravljanju projektima u IT industriji, kompanija ASEE (Asseco SEE) je generalni sponzor ovogodišnje Project Society Conference 2022, čija su centralna tema upravo rizici, ali i načini, alati i metode koji se koriste u njihovom upravljanju.

Ova stručni skup već deveti put je organizovalo Udruženje za upravljanje projektima – PMI ogranak Srbija (PMI Serbia Chapter), sa ciljem da okupi profesionalce iz različitih oblasti koji će kroz razmenu iskustava, predavanja, prezentacije i radionice pokušati da približe projektni menadžment svim strukturama i objasni neophodnost pravilnog upravljanja i vođenja projekata upotrebom PMI standarda, metodologije i najboljih praksi iz celog sveta.

Zoran Miletić, direktor sektora za upravljanje projektima ASEE, ovim povodom je istakao da uspešna realizacija velikih IT projekata podrazumeva organizovan, planiran i jasno metodološki definisan pristup u implementaciji projektnih zadataka.

„ASEE je jedna od prvih kompanija u Srbiji i u regioniu JIE koja je definisala i postavila Project Management Office i Operational Office u svoju organizacionu strukturu. U okviru PMO definisani su poslovni procesi, procedure i metodologija koji predstavljaju izbalansirani miks teorijskih principa i realne poslovne prakse, što omogućuje da se projekti realizuju u skladu sa očekivanjima. Organizacija rada na projektima definisana je posebnom metodologijom na nivou ASEE Grupe, čime smo uspostavili standarde kojih se svi članovi projektnog tima iz raznih zemalja pridržavaju, a koji nam istovremeno olakšavaju rad i komunikaciju i suštinsko razumevanje. Prilikom upravljanja projektima, ASEE koristi posebno razvijenu sopstvenu metodologiju koja se snažno oslanja na najpriznatije svetske metodologije, pristupe i radne okvire, kao što su PMBoK, PRINCE2, MSF, ali i SCRUM, LEAN i Agile,“ kazao je Miletić.

Miletić je naglasio da kompanija ASEE podržava i rad organizacija koje promovišu projektni menadžment u Srbiji, kako bi ovaj pristup dodatno zaživeo u poslovnoj zajednici.

ASEE (Asseco SEE) je lider u inovacijama u IT sektoru jugoistočne Evrope koji razvija i plasira sopstvena rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, energetike, telekomunikacija i javne uprave. Kompanija posluje u više od 20 zemalja na četiri kontinenta i broji preko 1.500 zaposlenih.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

ASEE podržava projektni menadžment
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

ASEE podržava projektni menadžment
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

ASEE podržava projektni menadžment
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...

ASEE podržava projektni menadžment
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...