ASEE podržava projektni menadžment

Vesti Datum: 10.06.2022.
ASEE podržava projektni menadžment

Kao kompanija koja je među prvima u regionu počela da primenjuje strukturiran pristup u upravljanju projektima u IT industriji, kompanija ASEE (Asseco SEE) je generalni sponzor ovogodišnje Project Society Conference 2022, čija su centralna tema upravo rizici, ali i načini, alati i metode koji se koriste u njihovom upravljanju.

Ova stručni skup već deveti put je organizovalo Udruženje za upravljanje projektima – PMI ogranak Srbija (PMI Serbia Chapter), sa ciljem da okupi profesionalce iz različitih oblasti koji će kroz razmenu iskustava, predavanja, prezentacije i radionice pokušati da približe projektni menadžment svim strukturama i objasni neophodnost pravilnog upravljanja i vođenja projekata upotrebom PMI standarda, metodologije i najboljih praksi iz celog sveta.

Zoran Miletić, direktor sektora za upravljanje projektima ASEE, ovim povodom je istakao da uspešna realizacija velikih IT projekata podrazumeva organizovan, planiran i jasno metodološki definisan pristup u implementaciji projektnih zadataka.

„ASEE je jedna od prvih kompanija u Srbiji i u regioniu JIE koja je definisala i postavila Project Management Office i Operational Office u svoju organizacionu strukturu. U okviru PMO definisani su poslovni procesi, procedure i metodologija koji predstavljaju izbalansirani miks teorijskih principa i realne poslovne prakse, što omogućuje da se projekti realizuju u skladu sa očekivanjima. Organizacija rada na projektima definisana je posebnom metodologijom na nivou ASEE Grupe, čime smo uspostavili standarde kojih se svi članovi projektnog tima iz raznih zemalja pridržavaju, a koji nam istovremeno olakšavaju rad i komunikaciju i suštinsko razumevanje. Prilikom upravljanja projektima, ASEE koristi posebno razvijenu sopstvenu metodologiju koja se snažno oslanja na najpriznatije svetske metodologije, pristupe i radne okvire, kao što su PMBoK, PRINCE2, MSF, ali i SCRUM, LEAN i Agile,“ kazao je Miletić.

Miletić je naglasio da kompanija ASEE podržava i rad organizacija koje promovišu projektni menadžment u Srbiji, kako bi ovaj pristup dodatno zaživeo u poslovnoj zajednici.

ASEE (Asseco SEE) je lider u inovacijama u IT sektoru jugoistočne Evrope koji razvija i plasira sopstvena rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, energetike, telekomunikacija i javne uprave. Kompanija posluje u više od 20 zemalja na četiri kontinenta i broji preko 1.500 zaposlenih.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

ASEE podržava projektni menadžment
Šesta eSecurity konferencija 2022

jun 6, 2022

Nakon pet uspešnih međunarodnih konferencija na temu IT bezbednosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost organizacije svoju šestu eSecurity konferenciju , koja će se održati

Pročitaj više...

A1 Net Protect: U prvoj godini više od 56 miliona sprečenih napada i 200 hiljada zadovoljnih korisnika

maj 19, 2022

Zahvaljujući sve prefinjenijim načinima na koje hakeri ugrožavaju našu, kao i bezbednost naših uređaja, broj pretnji na internetu se kontinuirano uvećava. Svesna odgovornosti koju ima kao pružalac internet usluga i operator u čiju mrežu..

Pročitaj više...

Skoro polovina preduzeća u Evropskoj uniji (EU) investirala je u digitalizaciju kao odgovor na kovid-19

maj 16, 2022

Prema najnovijem izveštaju Evropske investicione banke (EIB) Digitalizacija u Evropi 2021–2022:

Pročitaj više...

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica

apr 21, 2022

Kompanija A1 Srbija poziva ustanove, organizacije i udruženja širom Srbije da u okviru trećeg ciklusa društveno odgovornog programa  

Pročitaj više...