A1 Net Protect: U prvoj godini više od 56 miliona sprečenih napada i 200 hiljada zadovoljnih korisnika

Vesti Datum: 19.05.2022.

Zahvaljujući sve prefinjenijim načinima na koje hakeri ugrožavaju našu, kao i bezbednost naših uređaja, broj pretnji na internetu se kontinuirano uvećava. Svesna odgovornosti koju ima kao pružalac internet usluga i operator u čiju mrežu prelazi najveći broj korisnika, kompanija A1 Srbija je prošle godine lansirala A1 Net Protect. Samo u prvoj godini ovaj dodatak je sprečio više od 56 miliona napada i dostigao 200 hiljada zadovoljnih korisnika.

 Nedavna istraživanja pokazuju da je najveći broj ispitanika upoznat sa bezbednosnim rizicima, ali tek 14% o svojoj bezbednosti brine samostalno, dok čak 40% očekuje da za njihovu bezbednost budu odgovorni pružaoci internet usluga. U Srbiji se na svakih 39 sekundi desi jedan sajber napad, a računari čak 60 odsto korisnika interneta su bar jednom zaraženi, pokazalo je isto istraživanje.

 Od početka lansiranja, A1Net protect sprečio je više od 56 miliona napada,od kojih su najčešći malver i fišing napadi. Veliki porast beleže i spam sadržaji, radi plasiranja komercijalnog sadržaja u advertajzing svrhe, čak i obmana i lažnih vesti. Alarmantan je podatak da se napadi na jedan uređaj ponavljaju i po više puta.

Kompanija A1 Srbija je prvi operator na tržištu sa bezbedosnim rešenjem kakvo je Net Protect. Upotreba je jednostavna i efikasna i svaki uređaj na A1 mreži je zaštićen, bez obzira na to koji operativni sistem koristi. Net protect svakih 15 minuta proverava mrežu i zlonamerne web sajtove postavlja na ’crnu listu’ a ukoliko korisnik poseti neku neispravnu stranicu, momentalno šalje upozorenja i blokira je.

Takođe, kako bi edukovala eksternu javnost kompanija je na web stranici prošle godine pokrenula Kutak za bezbedan net. Uz kurseve koji podučavaju kako prepoznati i odbraniti se od najčešćih pretnji u digitalnom svetu, tu je i digitalni vodič za bezbednost na internetu.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

A1 Net Protect: U prvoj godini više od 56 miliona sprečenih napada i 200 hiljada zadovoljnih korisnika
ASEE podržava projektni menadžment

jun 10, 2022

Kao kompanija koja je među prvima u regionu počela da primenjuje strukturiran pristup u upravljanju projektima u IT industriji, kompanija ASEE (Asseco SEE) je generalni sponzor ovogodišnje Project Society Conference 2022 , čija su centralna..

Pročitaj više...

A1 Net Protect: U prvoj godini više od 56 miliona sprečenih napada i 200 hiljada zadovoljnih korisnika
Šesta eSecurity konferencija 2022

jun 6, 2022

Nakon pet uspešnih međunarodnih konferencija na temu IT bezbednosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost organizacije svoju šestu eSecurity konferenciju , koja će se održati

Pročitaj više...

Skoro polovina preduzeća u Evropskoj uniji (EU) investirala je u digitalizaciju kao odgovor na kovid-19

maj 16, 2022

Prema najnovijem izveštaju Evropske investicione banke (EIB) Digitalizacija u Evropi 2021–2022:

Pročitaj više...

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica

apr 21, 2022

Kompanija A1 Srbija poziva ustanove, organizacije i udruženja širom Srbije da u okviru trećeg ciklusa društveno odgovornog programa  

Pročitaj više...