A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica

Vesti Datum: 21.04.2022.

Kompanija A1 Srbija poziva ustanove, organizacije i udruženja širom Srbije da u okviru trećeg ciklusa društveno odgovornog programa „Svet kakav želiš“ prijave svoje ideje i projekte iz oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Pet pobedničkih projekata iz pet različitih gradova osvojiće ukupno 2,5 miliona dinara i mentorstvo za realizaciju projekata koji unapređuju kvalitet života lokalne zajednice i podstiču rešavanje izazova sa kojima se ona suočava. Prijave su otvorene do 30. aprila 2022. godine.

Kao i u prethodna dva ciklusa, o pobednicima će odlučivati tim vrhunskih stručnjaka: Vladimir Đurđević, meteorolog i profesor Fizičkog fakulteta, Anđelka Grujičić, lekarka u oblasti javnog zdravlja i specijalistkinja socijalne medicine i Nemanja Đorđević, naučni komunikator i ekspert za obrazovne politike. Nagrađeni projekti biće implementirani od 1. juna do 31. oktobra 2022.

Tokom proteklih godinu dana kompanija A1 Srbija, u okviru aktivnosti društveno odgovornog poslovanja sprovela je dva ciklusa programa „Svet kakav želiš“. Ukupno 19 miliona dinara do sada, izdvojeno je za realizaciju šest projekata čija je osnovna ideja da menjaju naš svet nabolje.

Pokrenut je Mama SOS broj  060/ 339 339 0, putem kog mame mogu da dobiju besplatnu psihološku podršku, a linija za četiri meseca rada beleži više od 100 poziva.  Zahvaljujući projektu Bolji vazduh građanima, na teritoriji istočne i jugoistočne Srbije građanima je poklonjeno 90 uređaja za merenje kvaliteta vazduha. Online kurs na temu analize podataka Budi Data Driven ima već 2500 prijavljenih polaznika.  Projekat  Zasadimo život zajedno pokreće izgradnju edukativnog centra i očekuje posetu osnovaca iz cele Srbije, a proizvode iz svoje bašte doniraće NURDOR roditeljskoj kući. Inicijativa Zaigrani i njihove edukativne igračke donirane su u 100 vrtića širom zemlje, te će ih koristiti blizu 8000 dece, dok je udruženje Logo kreiralo aplikaciju Rani razvoj deteta.

Tokom trećeg ciklusa biraće se programi organizacija, ustanova ili udruženja građana na lokalnom nivou, koji ispunjavaju jasno određene kriterijume. Između ostalih, uslov je da ovi projekti moraju da imaju potencijal da pomognu u rešavanju komunalnih i infrastrukturnih problema u zajednici, njihovi krajnji korisnici treba da budu članice i članovi lokalnih sredina, ali i da imaju potencijal za vidljivost i uključivanje šire zajednice.

„Godinama unazad podržavamo one koji imaju želju i koji ulažu energiju u to da menjaju naš svet. Programom kao što je ovaj doprinosimo razvoju lokalnih sredina i utičemo na pozitivne promene koje se tiču ekologije, javnog zdravlja i obrazovanja, a sa istim ciljem nastavićemo da sprovodimo naše društveno odgovorne aktivnosti i u godinama koje su pred nama“, izjavio je Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija.

Prijavljivanje je preko linka na sajtu „Svet kakav želiš“, a proglašenje izabranih projekata biće u prvoj polovini maja.

Program sprovodi kompanija A1 Srbija, a kreativni partner zadužen za razvoj i implementaciju je regionalna organizacija Propulsion.

VIDEO sa više informacija o programu „Svet kakav želiš“ i novom ciklusu.

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...