A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica

Vesti Datum: 21.04.2022.

Kompanija A1 Srbija poziva ustanove, organizacije i udruženja širom Srbije da u okviru trećeg ciklusa društveno odgovornog programa „Svet kakav želiš“ prijave svoje ideje i projekte iz oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Pet pobedničkih projekata iz pet različitih gradova osvojiće ukupno 2,5 miliona dinara i mentorstvo za realizaciju projekata koji unapređuju kvalitet života lokalne zajednice i podstiču rešavanje izazova sa kojima se ona suočava. Prijave su otvorene do 30. aprila 2022. godine.

Kao i u prethodna dva ciklusa, o pobednicima će odlučivati tim vrhunskih stručnjaka: Vladimir Đurđević, meteorolog i profesor Fizičkog fakulteta, Anđelka Grujičić, lekarka u oblasti javnog zdravlja i specijalistkinja socijalne medicine i Nemanja Đorđević, naučni komunikator i ekspert za obrazovne politike. Nagrađeni projekti biće implementirani od 1. juna do 31. oktobra 2022.

Tokom proteklih godinu dana kompanija A1 Srbija, u okviru aktivnosti društveno odgovornog poslovanja sprovela je dva ciklusa programa „Svet kakav želiš“. Ukupno 19 miliona dinara do sada, izdvojeno je za realizaciju šest projekata čija je osnovna ideja da menjaju naš svet nabolje.

Pokrenut je Mama SOS broj  060/ 339 339 0, putem kog mame mogu da dobiju besplatnu psihološku podršku, a linija za četiri meseca rada beleži više od 100 poziva.  Zahvaljujući projektu Bolji vazduh građanima, na teritoriji istočne i jugoistočne Srbije građanima je poklonjeno 90 uređaja za merenje kvaliteta vazduha. Online kurs na temu analize podataka Budi Data Driven ima već 2500 prijavljenih polaznika.  Projekat  Zasadimo život zajedno pokreće izgradnju edukativnog centra i očekuje posetu osnovaca iz cele Srbije, a proizvode iz svoje bašte doniraće NURDOR roditeljskoj kući. Inicijativa Zaigrani i njihove edukativne igračke donirane su u 100 vrtića širom zemlje, te će ih koristiti blizu 8000 dece, dok je udruženje Logo kreiralo aplikaciju Rani razvoj deteta.

Tokom trećeg ciklusa biraće se programi organizacija, ustanova ili udruženja građana na lokalnom nivou, koji ispunjavaju jasno određene kriterijume. Između ostalih, uslov je da ovi projekti moraju da imaju potencijal da pomognu u rešavanju komunalnih i infrastrukturnih problema u zajednici, njihovi krajnji korisnici treba da budu članice i članovi lokalnih sredina, ali i da imaju potencijal za vidljivost i uključivanje šire zajednice.

„Godinama unazad podržavamo one koji imaju želju i koji ulažu energiju u to da menjaju naš svet. Programom kao što je ovaj doprinosimo razvoju lokalnih sredina i utičemo na pozitivne promene koje se tiču ekologije, javnog zdravlja i obrazovanja, a sa istim ciljem nastavićemo da sprovodimo naše društveno odgovorne aktivnosti i u godinama koje su pred nama“, izjavio je Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija.

Prijavljivanje je preko linka na sajtu „Svet kakav želiš“, a proglašenje izabranih projekata biće u prvoj polovini maja.

Program sprovodi kompanija A1 Srbija, a kreativni partner zadužen za razvoj i implementaciju je regionalna organizacija Propulsion.

VIDEO sa više informacija o programu „Svet kakav želiš“ i novom ciklusu.

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica
ASEE podržava projektni menadžment

jun 10, 2022

Kao kompanija koja je među prvima u regionu počela da primenjuje strukturiran pristup u upravljanju projektima u IT industriji, kompanija ASEE (Asseco SEE) je generalni sponzor ovogodišnje Project Society Conference 2022 , čija su centralna..

Pročitaj više...

A1 izdvaja 2,5 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica
Šesta eSecurity konferencija 2022

jun 6, 2022

Nakon pet uspešnih međunarodnih konferencija na temu IT bezbednosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost organizacije svoju šestu eSecurity konferenciju , koja će se održati

Pročitaj više...

A1 Net Protect: U prvoj godini više od 56 miliona sprečenih napada i 200 hiljada zadovoljnih korisnika

maj 19, 2022

Zahvaljujući sve prefinjenijim načinima na koje hakeri ugrožavaju našu, kao i bezbednost naših uređaja, broj pretnji na internetu se kontinuirano uvećava. Svesna odgovornosti koju ima kao pružalac internet usluga i operator u čiju mrežu..

Pročitaj više...

Skoro polovina preduzeća u Evropskoj uniji (EU) investirala je u digitalizaciju kao odgovor na kovid-19

maj 16, 2022

Prema najnovijem izveštaju Evropske investicione banke (EIB) Digitalizacija u Evropi 2021–2022:

Pročitaj više...