DSK banka, članica OTP Grupe, u partnerstvu sa kompanijom Backbase ubrzava svoju digitalnu transformaciju

Vesti Datum: 19.04.2022.
DSK banka, članica OTP Grupe, u partnerstvu sa kompanijom Backbase ubrzava svoju digitalnu transformaciju

DSK banka, najveća finansijska institucija u Bugarskoj, najavila je partnerstvo sa kompanijom Backbase, vodećim provajderom platformi za angažovano bankarstvo. Ova renomirana softverska kompanija će blisko sarađivati sa DSK bankom kako bi ubrzala njenu digitalnu transformaciju i modernizovala njen model poslovanja, kroz reizgradnju digitalnih rešenja u čijem fokusu se sada nalaze klijenti. DSK banka će usvojiti Backbase Engagement Banking Platform utemeljenu na Microsoft Azure, kao i Backbase Digital Banking i Digital Sales rešenja, kako bi klijentima u segmentu stanovništva omogućila neometane samouslužne i digitalne mogućnosti priključivanja.

Kao članica OTP Grupe (OTP), mađarske bankarske grupe koja pruža usluge širom Centralne i Istočne Evrope, DSK banka će koristiti glavni šablon razvijen u SKB banci iz Slovenije, koja je takođe članica OTP Grupe i istovremeno prvi klijent kompanije Backbase u okviru Grupe. Ovo će obezbediti brže puštanje u rad novih digitalnih rešenja, kao i niže troškove vlasništva nad tehnologijom, zahvaljujući ekonomiji obima i platformskom pristupu.

Najnovija transformacija od napred ka pozadi” je u skladu sa strategijom DSK banke koja naglasak stavlja na mobilni domen kako bi svojim klijentima iz segmenta stanovništva i malih preduzeća ponudila prepoznatljivo, sveobuhvatno “end-to-end” digitalno iskustvo. Od privlačenja klijenta, do usluživanja klijenata i dodeljivanja bankarskih proizvoda, rešenje će pokrivati ceo životni ciklus klijenta, kako bi na taj način bile podstaknute lojalnost i angažovanost korisnika. Backbase Engagement Banking Platform će zaposlenima u banci takođe omogućiti detaljan uvid u potpune informacije o klijentima, što će unaprediti saznanja o njihovim specifičnim potrebama.

Ciljevi ovog partnerstva su skraćenje vremena potrebnog za obradu, povećanje stepena zadovoljstva korisnika, kao i povećanje broja transakcija obavljenih putem digitalnih kanala, umesto onih obavljenih u filijalama.

„DSK banka je odlučila da se otisne u digitalnu transformaciju koja istovremeno podjednako stavlja akcenat i na „digitalno” i na „transformaciju”. Želja nam je da iskoristimo promene u očekivanjima korisnika kako bismo rekonfigurisali svoje proizvode i procese na bazi njihovih potreba, bez obzira na kanale komunikacije koje preferiraju. Verujemo da će nam Backbase Engagement Platform omogućiti da klijentima pružimo podjednako sjajno iskustvo korišćenja, bez obzira na to da li sa nama komuniciraju u filijalama ili putem naše mobilne ili desktop aplikacije”, izjavio je Tamaš Hak-Kovač (Tamas Hak-Kovacs), direktor DSK banke.

Banke obično moraju da održavaju desetine zastarelih aplikacija kako bi klijentima omogućile pristup različitim uslugama putem velikog broja kanala (u filijalama, putem telefona, interneta ili mobilnih aplikacija). Backbase Engagement Banking Platform dopunjava osnovne sisteme sveobuhvatnim angažujućim slojem, koji je prilagođen korisnicima i njihovim potrebama. Ovo bankarsko iskustvo čini personalizovanim, besprekorno jednostavnim i lakim za navigaciju, pružajući iskustva po meri korisnika za čitav niz bankarskih usluga koje podržavaju ceo životni ciklus klijenta.

„Backbase pomaže finansijskim institucijama da idu korak dalje u odnosu na tradicionalno bankarstvo i približe se potpunom angažovanju korisnika”, izjavio je Matthijs Eijpe, regionalni potpredsednik kompanije Backbase za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike. „Oduševljeni smo što nas je DSK banka izabrala da joj budemo partner na njenom ‘klijent pre svega’ digitalnom putu i što ćemo biti u mogućnosti da ovoj banci pomognemo da zadrži vrhunski status, kako sada, tako i u budućnosti, kroz pružanje vrhunskih bankarskih usluga koje klijenti danas očekuju.“

DSK banka je podružnica mađarske OTP banke, i deo matične kompanije OTP Grupe – najvećeg provajdera finansijskih usluga u Mađarskoj i lidera u regionu Centralne i Istočne Evrope.

Dugogodišnji lider u bankarstvu u kategoriji stanovništva, DSK banka zauzima snažnu poziciju kako u privatnom, tako i u poslovnom bankarstvu. Ova banka ima najveći broj klijenata u državi i lider je u poverenju među korisnicima finansijskih usluga.

Kao moderna kompanija sa dugoročnom strategijom okrenutom rastu i napretku u oblasti digitalne transformacije velikih razmera, banka investira u razvoj inovativnih kancelarija, modernih proizvoda i personalizovanih usluga za klijente.

Misija kompanije Backbase je da bankama pomogne da se fokusiraju na klijente i prihvate promenu paradigme ka platformnom modelu. Dani zaostajanja usled zastarelih, tradicionalnih bankarskih tehnologija i infrastrukture su iza nas. Kompanija Backbase je tu da bi pomogla finansijskim institucijama – od velikih banaka do kreditnih unija i svih opcija između njih – da ponovo postanu fokusirane na klijente.

Stvorili smo Backbase Engagement Banking Platform, koja osnažuje ceo životni ciklus klijenta. Naša jedinstvena, sveobuhvatna platforma osnažuje svaki korak u životnom ciklusu klijenta, što produbljuje lojalnost korisnika i poverenje koje daje banci – istovremeno pružajući besprekorno, jednostavno iskustvo kako za klijente, tako i za zaposlene banke.

Analize u okviru industrije koje obavljaju kompanije Forrester, IDC, Aite, Omdia, i Celent kontinuirano prepoznaju predvodničku poziciju kompanije Backbase, a preko 150 vodećih finansijskih institucija širom sveta zasniva svoj rad na Backbase Engagement Banking Platform.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

DSK banka, članica OTP Grupe, u partnerstvu sa kompanijom Backbase ubrzava svoju digitalnu transformaciju
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

DSK banka, članica OTP Grupe, u partnerstvu sa kompanijom Backbase ubrzava svoju digitalnu transformaciju
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

DSK banka, članica OTP Grupe, u partnerstvu sa kompanijom Backbase ubrzava svoju digitalnu transformaciju
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...

DSK banka, članica OTP Grupe, u partnerstvu sa kompanijom Backbase ubrzava svoju digitalnu transformaciju
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...