NBS otkrila lažni sajt za Dina karticu

Vesti Datum: 25.03.2022.

Narodna banka Srbije je identifikovala lažnu internet stranicu pod nazivom DinaKartica–Srbija (www.dinakartica.com), koja koristi ime i logo sistema DinaCard i gde se od korisnika Dina kartica, u sklopu promotivne akcije, zahteva da ostave podatke s platne kartice, saopštila je ova institucija.

"Imajući u vidu da je u pitanju lažna internet stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, molimo vas da ne ostavljate vaše lične podatke kako biste ih zaštitili. U slučaju da ste već uneli podatke sa svoje kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obavestite banku izdavaoca Dina kartice. Narodna banka Srbije preduzela je mere radi sprečavanja navedene prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Jedina zvanična stranica sistema DinaCard: https://dinacard.nbs.rs/.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

NBS otkrila lažni sajt za Dina karticu
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

NBS otkrila lažni sajt za Dina karticu
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

okt 2, 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja eSigurnost , održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj..

Pročitaj više...

NBS otkrila lažni sajt za Dina karticu
Barbi i Openhajmer meta sajber napada

jul 21, 2023

Barbie i Oppenheimer (Barbi i Openhajmer) postali su dva najiščekivanija filma ove godine. Nažalost, kao što je često slučaj kada se radi o popularnim temama, prevaranti nisu gubili vreme zloupotrebe popularnost ova dva filmska ostvarenja...

Pročitaj više...

NBS otkrila lažni sajt za Dina karticu
Erste banka objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

jul 6, 2023

Erste banka je objavila 15. godišnji Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju „Banka – to su ljudi“, gde jepredstavila uticaj koji je kroz svoje poslovanje ostvarila na društvo i životnu sredinu tokom 2022...

Pročitaj više...