eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

Vesti Datum: 07.10.2021.
eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

Kakva su očekivanja u načinu zaštite korporativne mreže i povezanih uređaja kao i koji su  izazovi u sajber bezbednosti, govorilo se na petoj međunarodnoj eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, koja je održana od 28. do 30. septembra 2021. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu.

Osim toga, na trodnevnoj konferenciji bilo je reči o diplomatiji, regionalnim i nacionalnim regulatornim telima, kao i uticaju geopolitike na informacionu bezbednost. 

Prilikom otvaranja konferencije predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc govorio je o značaju informacione bezbednosti u današnjem svetu. 

Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, ukazao je na svakodnevne realne pretnje sa kojima se susrećemo i o sistemima odbrane od blackmail napada.

Kompanija Kaspersky je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 170 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja IT rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracija, radionica o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite. Konferencija je bila organizovana u tri dana. Prvog dana, nazvanog ZeroDay, 28. septembra, održan je hands-on trening pod nazivom Craching 101. Konferencijski dani su bili 29. i 30. septembra kada su se održala predavanja sponzora, panel diskusije i brojna predavanja po pozivu.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Putem predavanja i prezentacija posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, IBM, ComTrade Distribution, Veracomp i Exclusive Networks, Ingram Micro, CheckPoint, F5, Fortinet, Infoblox, Clico, AppGuard, SentinelOne, Recorded Future, Ernst and Young, KING ICT, ALEM Sistem, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist.

 

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...