eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

Vesti Datum: 07.10.2021.
eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

Kakva su očekivanja u načinu zaštite korporativne mreže i povezanih uređaja kao i koji su  izazovi u sajber bezbednosti, govorilo se na petoj međunarodnoj eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, koja je održana od 28. do 30. septembra 2021. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu.

Osim toga, na trodnevnoj konferenciji bilo je reči o diplomatiji, regionalnim i nacionalnim regulatornim telima, kao i uticaju geopolitike na informacionu bezbednost. 

Prilikom otvaranja konferencije predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc govorio je o značaju informacione bezbednosti u današnjem svetu. 

Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, ukazao je na svakodnevne realne pretnje sa kojima se susrećemo i o sistemima odbrane od blackmail napada.

Kompanija Kaspersky je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 170 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja IT rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracija, radionica o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite. Konferencija je bila organizovana u tri dana. Prvog dana, nazvanog ZeroDay, 28. septembra, održan je hands-on trening pod nazivom Craching 101. Konferencijski dani su bili 29. i 30. septembra kada su se održala predavanja sponzora, panel diskusije i brojna predavanja po pozivu.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Putem predavanja i prezentacija posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, IBM, ComTrade Distribution, Veracomp i Exclusive Networks, Ingram Micro, CheckPoint, F5, Fortinet, Infoblox, Clico, AppGuard, SentinelOne, Recorded Future, Ernst and Young, KING ICT, ALEM Sistem, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist.

 

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Allianz: Napadi hakera sve češći, otkupi sve veći

okt 18, 2021

Hakeri su proteklih meseci učestalo napadali kompanije, a na udaru bi se mogli naći i lanci snabdevanja, upozorio je u nemački osiguravač Allianz. Problemi u nabavci otežavaju poslovanje u celom svetu, a dodatne probleme mogli bi izazvati..

Pročitaj više...

McDonald's se pridružio kampanji "Trka do nule"

okt 6, 2021

Kompanija McDonald ’s danas je objavila svoju posvećenost nameri da dostigne neto nula emisiju štetnih gasova u globalnom poslovanju do 2050. Kao deo ove inicijative, kompanija se pridružuje kampanji „Trka..

Pročitaj više...

Mastercard pokreće sektor za inovacije u oblasti održivosti

sep 20, 2021

Kompanija Mastercard je danas najavila pokretanje svoje nove Laboratorije za inovacije u oblasti održivosti, segmenta koja će upravljati daljim razvojem portfolija digitalnih proizvoda i rešenja koja uzimaju u obzir ekološke postulate...

Pročitaj više...

Stručna praksa u kompaniji ASEE - prilika za mlade stručnjake

sep 20, 2021

Tokom ovogodišnje tronedeljne letnje prakse, 25 studenata je dobilo priliku da svoje stečeno znanje na tehničkim fakultetima primeni u ASEE, jednoj od vodećih kompanija u domaćoj IT industriji, a 40% praktikanata će biti zaposleno do kraja..

Pročitaj više...