eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

Vesti Datum: 07.10.2021.
eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

Kakva su očekivanja u načinu zaštite korporativne mreže i povezanih uređaja kao i koji su  izazovi u sajber bezbednosti, govorilo se na petoj međunarodnoj eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, koja je održana od 28. do 30. septembra 2021. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu.

Osim toga, na trodnevnoj konferenciji bilo je reči o diplomatiji, regionalnim i nacionalnim regulatornim telima, kao i uticaju geopolitike na informacionu bezbednost. 

Prilikom otvaranja konferencije predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc govorio je o značaju informacione bezbednosti u današnjem svetu. 

Srđan Radosavljević, predstavnik kompanije Kaspersky, ukazao je na svakodnevne realne pretnje sa kojima se susrećemo i o sistemima odbrane od blackmail napada.

Kompanija Kaspersky je i ove godine bila generalni sponzor eSecurity konferencije.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 170 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanja IT rizicima. Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracija, radionica o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu, kao i naprednim sistemima zaštite. Konferencija je bila organizovana u tri dana. Prvog dana, nazvanog ZeroDay, 28. septembra, održan je hands-on trening pod nazivom Craching 101. Konferencijski dani su bili 29. i 30. septembra kada su se održala predavanja sponzora, panel diskusije i brojna predavanja po pozivu.

Konferenciji su prisustvovali IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, mrežni inženjeri, IT revizori, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi drugi zainteresovani za trendove i praktične savete u vezi zaštite informacionih sistema.

Putem predavanja i prezentacija posetiocima su se predstavile velike svetske i domaće kompanije kao što su Kaspersky, IBM, ComTrade Distribution, Veracomp i Exclusive Networks, Ingram Micro, CheckPoint, F5, Fortinet, Infoblox, Clico, AppGuard, SentinelOne, Recorded Future, Ernst and Young, KING ICT, ALEM Sistem, SECIT Security, BiIT, Brother, Digitron-ist.

 

 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
SMART Balkans: Zabrinjavajući porast nasilja zasnovanog na polu i femicida na Zapadnom Balkanu zahteva hitnu reakciju institucija i drugih interesnih grupa

dec 18, 2023

Uprkos činjenici da su sve zemlje Zapadnog Balkana ratifikovale Istanbulsku konvenciju i uspostavile pravni institucionalni okvir za nju, kao i usluge za žrtve nasilja, nastavlja se drastičan rast nasilja zasnovanog na polu i naročito broja femicida. Ovi..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona

dec 6, 2023

Proglašenjem pobednika završen je drugi hakaton koji je organizovala kompanija Payten ,regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe...

Pročitaj više...

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

okt 2, 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja eSigurnost , održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj..

Pročitaj više...