Vodeći osiguravači sajber osiguranja osnovali kompaniju Cyber Acu View

Vesti Datum: 16.07.2021.

Vodeći sajber osiguravači AIG, AXIS, Beazley, Chubb, The Hartford, Liberty Mutual Insurance i Travelers najavili su osnivanje Cyber Acu View, kompanije posvećene jačanju napora za ublažavanje sajber rizika u industriji osiguranja. Sve aktivnosti Cyber Acu View sprovode se pod strogim antitrustovskim nadzorom.

Ideja je da se koristeći stručnost članica skupljaju i analiziraju podaci u vezi sa sajber rizicima kako bi se unapredila usluga korisnika ovog osiguranja pa i da se poveća nivo osiguranja u ovoj oblasti. Kompanija će se osim na promociji ove vrste osiguranja angažovati  i u komunikaciji sa regulatorima, agencijama koje su zadužene za sprovođenje zakona, ali i drugim institucijama koje se bave bezbednosšću u sajber prostoru. Cyber Acu View će se baviti i analizom uzroka gubitaka, utvrđivanjem kritičnih tačaka, ali i edukacijom svojih osiguranika i pomoći oko kreiranja strategija za minimalizovanje sajber rizika i potencijalnih gubitaka.

Mark Kamilo, koji dolazi iz kompanije AIG, imenovan je za izvršnog direktora. Uz njega njega je Monika Lindin sa bogatim iskustvom u osiguranju koja će voditi regulatorne poslove kao Džejm Švejcer, veteran FBI i bivši glavni izvršni direktor Nacionalnog biroa za kriminal u osiguranju. On će biti direktor sektora za sprovođenje zakona.

„Kriminalni napadi postaju sve češći. Kombinovanje resursa industrije osiguranja omogućiće da se bolje razumeju sajber trendovi, kao i da se predvide i potencijalno ublaže budući napadi, kao i da se pomogne ukupnoj sajber otpornosti“, rekao je Kamilo.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Allianz: Napadi hakera sve češći, otkupi sve veći

okt 18, 2021

Hakeri su proteklih meseci učestalo napadali kompanije, a na udaru bi se mogli naći i lanci snabdevanja, upozorio je u nemački osiguravač Allianz. Problemi u nabavci otežavaju poslovanje u celom svetu, a dodatne probleme mogli bi izazvati..

Pročitaj više...

Vodeći osiguravači sajber osiguranja osnovali kompaniju Cyber Acu View
eSecurity: Sve više izazova u informacionoj bezbednosti

okt 7, 2021

Kakva su očekivanja u načinu zaštite korporativne mreže i povezanih uređaja kao i koji su  izazovi u sajber bezbednosti, govorilo se na petoj međunarodnoj eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja..

Pročitaj više...

McDonald's se pridružio kampanji "Trka do nule"

okt 6, 2021

Kompanija McDonald ’s danas je objavila svoju posvećenost nameri da dostigne neto nula emisiju štetnih gasova u globalnom poslovanju do 2050. Kao deo ove inicijative, kompanija se pridružuje kampanji „Trka..

Pročitaj više...

Mastercard pokreće sektor za inovacije u oblasti održivosti

sep 20, 2021

Kompanija Mastercard je danas najavila pokretanje svoje nove Laboratorije za inovacije u oblasti održivosti, segmenta koja će upravljati daljim razvojem portfolija digitalnih proizvoda i rešenja koja uzimaju u obzir ekološke postulate...

Pročitaj više...