Vodeći osiguravači sajber osiguranja osnovali kompaniju Cyber Acu View

Vesti Datum: 16.07.2021.

Vodeći sajber osiguravači AIG, AXIS, Beazley, Chubb, The Hartford, Liberty Mutual Insurance i Travelers najavili su osnivanje Cyber Acu View, kompanije posvećene jačanju napora za ublažavanje sajber rizika u industriji osiguranja. Sve aktivnosti Cyber Acu View sprovode se pod strogim antitrustovskim nadzorom.

Ideja je da se koristeći stručnost članica skupljaju i analiziraju podaci u vezi sa sajber rizicima kako bi se unapredila usluga korisnika ovog osiguranja pa i da se poveća nivo osiguranja u ovoj oblasti. Kompanija će se osim na promociji ove vrste osiguranja angažovati  i u komunikaciji sa regulatorima, agencijama koje su zadužene za sprovođenje zakona, ali i drugim institucijama koje se bave bezbednosšću u sajber prostoru. Cyber Acu View će se baviti i analizom uzroka gubitaka, utvrđivanjem kritičnih tačaka, ali i edukacijom svojih osiguranika i pomoći oko kreiranja strategija za minimalizovanje sajber rizika i potencijalnih gubitaka.

Mark Kamilo, koji dolazi iz kompanije AIG, imenovan je za izvršnog direktora. Uz njega njega je Monika Lindin sa bogatim iskustvom u osiguranju koja će voditi regulatorne poslove kao Džejm Švejcer, veteran FBI i bivši glavni izvršni direktor Nacionalnog biroa za kriminal u osiguranju. On će biti direktor sektora za sprovođenje zakona.

„Kriminalni napadi postaju sve češći. Kombinovanje resursa industrije osiguranja omogućiće da se bolje razumeju sajber trendovi, kao i da se predvide i potencijalno ublaže budući napadi, kao i da se pomogne ukupnoj sajber otpornosti“, rekao je Kamilo.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Huawei otvorio Globalni centar za transparentnost sajber bezbednosti i zaštite privatnosti

jun 10, 2021

Šteta od sajber kriminala preti da dostigne šest triliona dolara tokom 2021. godine, što je više od treće najveće ekonomije na svetu, podaci su na koje upozorava Cybersecurity Ventures, vodeći svetski istraživač u oblasti..

Pročitaj više...

Izraelski Wiz, softver za bezbednost u oblaku, privukao investiciju od 120 miliona dolara

maj 26, 2021

Salesforce , jedna od najvećih svetskih IT kompanija, vodi novu rundu investiranja u Wiz-u, brzorastućem izraelskom startapu posvećenom sajber bezbednosti...

Pročitaj više...

Sajber napad na kompaniju Tošiba

maj 15, 2021

Japanska kompanija Tošiba saopštila je danas da je hakerska grupa "DarkSajd", koja je izvršila sajber napad i na američki naftovod, blokirala njene sisteme tokom noći 4. maja.

Pročitaj više...

Norveška poklonila Srbiji opremu za sajber bezbednost vrednu 1,2 miliona evra

maj 14, 2021

U okviru projekta "Norveška za vas - Srbija" Kraljevina Norveška poklonila je Srbiji platformu koja služi za uvežbavanje odbrane od sajber napada, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Pomoć je..

Pročitaj više...