Izraelski Wiz, softver za bezbednost u oblaku, privukao investiciju od 120 miliona dolara

Vesti Datum: 26.05.2021.

Salesforce, jedna od najvećih svetskih IT kompanija, vodi novu rundu investiranja u Wiz-u, brzorastućem izraelskom startapu posvećenom sajber bezbednosti. Wiz, čiji softver omogućava klijentima da pronađu potencijalne rizike u sistemima koji rade na uslugama u oblaku, prikupio je od investitora više od 120 miliona dolara, rekao je jedan insajder za Bloomberg.

Startap sa sedištem u Tel Avivu privukao je značajna ulaganja od svog osnivanja početkom 2020. godine, prikupivši oko 230 miliona dolara u prethodnim krugovima finansiranja, kada se startap vrednovao na 1,7 milijardi dolara. Postojeći investitori uključuju Greenoaks Capital, Advent International, Sequoia i Insight Partners.

Potražnja za uslugama koje pružaju sajber sigurnost u oblaku raste kako kompanije pokušavaju da ojačaju svoje sisteme od sve sofisticiranijih hakova. Očekuje se da će globalna potrošnja na na upravljanje i beznednost u oblaku skočiti na 20 milijardi dolara sledeće godine, što je porast od skoro 60 odsto u odnosu na cifru iz 2019. godine, prema izveštaju savetodavne kompanije Gartner iz novembra.

Predstavnici kompanija Salesforce i Wiz odbili su da daju komentare, pa još uvek nije jasno za šta će startap iskoristiti nova sredstva. 

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Huawei otvorio Globalni centar za transparentnost sajber bezbednosti i zaštite privatnosti

jun 10, 2021

Šteta od sajber kriminala preti da dostigne šest triliona dolara tokom 2021. godine, što je više od treće najveće ekonomije na svetu, podaci su na koje upozorava Cybersecurity Ventures, vodeći svetski istraživač u oblasti..

Pročitaj više...

Sajber napad na kompaniju Tošiba

maj 15, 2021

Japanska kompanija Tošiba saopštila je danas da je hakerska grupa "DarkSajd", koja je izvršila sajber napad i na američki naftovod, blokirala njene sisteme tokom noći 4. maja.

Pročitaj više...

Norveška poklonila Srbiji opremu za sajber bezbednost vrednu 1,2 miliona evra

maj 14, 2021

U okviru projekta "Norveška za vas - Srbija" Kraljevina Norveška poklonila je Srbiji platformu koja služi za uvežbavanje odbrane od sajber napada, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Pomoć je..

Pročitaj više...

Obuke zaposlenih važne za bezbednost podataka

maj 14, 2021

Mobi Banka je nedavno proslavila šesti rođendan sa pola milionitim korisnikom, a sada već ima više od 550 hiljada korisnika. Razgovarali smo sa Ivanom Paunovićem, rukovodiocem za bezbednost informacija (CISO) Mobi banke o tome da li to..

Pročitaj više...