Sajber napad na kompaniju Tošiba

Vesti Datum: 15.05.2021.

Japanska kompanija Tošiba saopštila je danas da je hakerska grupa "DarkSajd", koja je izvršila sajber napad i na američki naftovod, blokirala njene sisteme tokom noći 4. maja.

Evropska jedinica japanskog konglomerata sa sedištem u Parizu navela je u saopštenju da je tokom ovog sajber napada izgubljena samo minimalna količina podataka i da nije otkriveno curenje informacija, kao i da su odmah uvedene zaštitne mere, prenosi Rojters.

I na još neke kompanije u Francuskoj izvršen je sajber napad ove godine, a među njima su proizvođač šampanjca Perije, proizvođač opreme za kampovanje Trigano i druge. 

Izvor: Tanjug

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Huawei otvorio Globalni centar za transparentnost sajber bezbednosti i zaštite privatnosti

jun 10, 2021

Šteta od sajber kriminala preti da dostigne šest triliona dolara tokom 2021. godine, što je više od treće najveće ekonomije na svetu, podaci su na koje upozorava Cybersecurity Ventures, vodeći svetski istraživač u oblasti..

Pročitaj više...

Izraelski Wiz, softver za bezbednost u oblaku, privukao investiciju od 120 miliona dolara

maj 26, 2021

Salesforce , jedna od najvećih svetskih IT kompanija, vodi novu rundu investiranja u Wiz-u, brzorastućem izraelskom startapu posvećenom sajber bezbednosti...

Pročitaj više...

Norveška poklonila Srbiji opremu za sajber bezbednost vrednu 1,2 miliona evra

maj 14, 2021

U okviru projekta "Norveška za vas - Srbija" Kraljevina Norveška poklonila je Srbiji platformu koja služi za uvežbavanje odbrane od sajber napada, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Pomoć je..

Pročitaj više...

Obuke zaposlenih važne za bezbednost podataka

maj 14, 2021

Mobi Banka je nedavno proslavila šesti rođendan sa pola milionitim korisnikom, a sada već ima više od 550 hiljada korisnika. Razgovarali smo sa Ivanom Paunovićem, rukovodiocem za bezbednost informacija (CISO) Mobi banke o tome da li to..

Pročitaj više...