Sajber napad na kompaniju Tošiba

Vesti Datum: 15.05.2021.

Japanska kompanija Tošiba saopštila je danas da je hakerska grupa "DarkSajd", koja je izvršila sajber napad i na američki naftovod, blokirala njene sisteme tokom noći 4. maja.

Evropska jedinica japanskog konglomerata sa sedištem u Parizu navela je u saopštenju da je tokom ovog sajber napada izgubljena samo minimalna količina podataka i da nije otkriveno curenje informacija, kao i da su odmah uvedene zaštitne mere, prenosi Rojters.

I na još neke kompanije u Francuskoj izvršen je sajber napad ove godine, a među njima su proizvođač šampanjca Perije, proizvođač opreme za kampovanje Trigano i druge. 

Izvor: Tanjug

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Sajber napad na kompaniju Tošiba
SMART Balkans: Zabrinjavajući porast nasilja zasnovanog na polu i femicida na Zapadnom Balkanu zahteva hitnu reakciju institucija i drugih interesnih grupa

dec 18, 2023

Uprkos činjenici da su sve zemlje Zapadnog Balkana ratifikovale Istanbulsku konvenciju i uspostavile pravni institucionalni okvir za nju, kao i usluge za žrtve nasilja, nastavlja se drastičan rast nasilja zasnovanog na polu i naročito broja femicida. Ovi..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona

dec 6, 2023

Proglašenjem pobednika završen je drugi hakaton koji je organizovala kompanija Payten ,regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe...

Pročitaj više...

Sajber napad na kompaniju Tošiba
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

Sajber napad na kompaniju Tošiba
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

okt 2, 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja eSigurnost , održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj..

Pročitaj više...