Pošta Srbije upozorava da građanima stižu lažni mejlovi sa njihovim simbolima

Vesti Datum: 09.04.2021.

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, kompanija obaveštava javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža.

Građanima savetuju da, ukoliko prime imejl ili bilo koju drugu poruku sa simbolima Pošte, budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U slučaju bilo kakve nedoumice, pozivaju građane da kontaktiraju kompaniju putemKontakt centra na telefone 0700 100 300 i 011 3607 788.

Nadležne službe JP Pošta Srbije prate objave na društvenim mrežama i posebno vode računa o eventualnim zloupotrebama korporativnih obeležja Preduzeća, o čemu korisnike redovno obaveštavaju na zvaničnoj internet stranici i Fejsbuk profilu Pošte Srbije, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Pošta Srbije reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova –Upravi kriminalističke policije - protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije.

O svim ostalim detaljima, kao i aktivnostima JP Pošte Srbije, informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici, Fejsbuk profilu kao i na zvaničnom Instagram nalogu.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Danas je Svetski dan planete Zemlje

apr 22, 2021

Međunarodni dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila, počevši od 1970. godine, kako bi se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu. Stručnjaci upozoravaju da je veliki broj biljnih i..

Pročitaj više...

Mastercard: Više od polovine mladih Evropljana su ekološki osvešćeni potrošači

apr 14, 2021

Više od dve petine ispitanih Evropljana (48%) smatra da je smanjenje njihovog ugljeničnog otiska sada važnije nego pre pandemije. Zapravo, više od polovine Evropljana (52%) postalo je svesnije toga da njihovi postupci mogu uticati na..

Pročitaj više...

Izveden sajber napad na nuklearno postrojenje u Iranu

apr 12, 2021

Tajna služba Mosad izvela je sajber napad na iransko nuklearno postrojenje Natanc javio je izraelski radio, a preneo Rojters. U izveštaju „Kan radija“ citira se neimenovani obaveštajni izvor, ali se ne navodi njegova..

Pročitaj više...

Hakovani podaci 500 miliona korisnika mreže LinkedIn

apr 9, 2021

Poslovna društvena mreža Linkdin (LinkedIn), u vlasništvu Majkrosofta, najnovija je žrtva masovnog curenja podataka pri čemu su sajber kriminalci hakovali podatake sa oko 500 miliona korisničkih profila, izvestio je portal cibernews.com, a..

Pročitaj više...