Swiss Re najavljuje intenziviranje saradnje sa kompanijama koje brinu o klimatskim promenama

Vesti Datum: 25.03.2021.

Swiss Re najavljuje da će intezivirati saradnju sa kompanijama koje vode računa o klimatskim promenama te da će njihov investicioni portfolio do 2050. imati „neto -nula efekata staklene bašte“.

To praktično znači da Swiss Re neće ulagati u one kompanije koje imaju negativan uticaj na klimatske promene.

Cilj ovog ambicioznog plana je da se ulaganje u obnovljivu i socijalnu infrastrukturu uveća za 750 miliona dolara. Uz to, cilj je da se proširi izloženost zelenih, socijalnih i održivih obveznica na četiri milijarde dolara do kraja 2024. godine (sa 2,6 milijardi USD krajem 2020.).

Novi ciljevi definisani su u skladu sa Protokolom o postavljanju ciljeva saveza vlasnika imovine „Net-Zero Asset“ (Net-Zero Asset Owner Alliance Target Setting Protocol) u kojem je Swiss Re odigrao ključnu ulogu u razvoju i koji služi kao vodič za članove Saveza.

Glavni direktor za investicije grupe Swiss Re Gvido Fürer rekao je da će kompanija pružiti podršku kompanijama u koje ulaže kako bi razvile klimatske strategije, poboljšale upravljanje rizicima i pokrenule prelaz na ekonomiju „neto-nula emisija“.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Izveden sajber napad na nuklearno postrojenje u Iranu

apr 12, 2021

Tajna služba Mosad izvela je sajber napad na iransko nuklearno postrojenje Natanc javio je izraelski radio, a preneo Rojters. U izveštaju „Kan radija“ citira se neimenovani obaveštajni izvor, ali se ne navodi njegova..

Pročitaj više...

Pošta Srbije upozorava da građanima stižu lažni mejlovi sa njihovim simbolima

apr 9, 2021

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, kompanija obaveštava javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge..

Pročitaj više...

Hakovani podaci 500 miliona korisnika mreže LinkedIn

apr 9, 2021

Poslovna društvena mreža Linkdin (LinkedIn), u vlasništvu Majkrosofta, najnovija je žrtva masovnog curenja podataka pri čemu su sajber kriminalci hakovali podatake sa oko 500 miliona korisničkih profila, izvestio je portal cibernews.com, a..

Pročitaj više...

Građani žele da budu dobro informisani o zaštiti podataka o ličnosti

mar 14, 2021

Građani Srbije žele da budu dobro informisani o zaštiti podataka o ličnosti, ali ne znaju dovoljno ni o svojim pravima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja o zaštiti ličnih podataka, čiji je rezultat danas predstavljen novinarima u..

Pročitaj više...