Hakerski napad na norveški parlament

Vesti Datum: 13.03.2021.

Hakeri su se infiltrirali u računarski sistem norveškog parlamenta i izvukli podatke, izjavili su norveški zvaničnici, a sve se događa samo šest meseci nakon prethodnog sajber napada, prenosi Tanjug.

Napad nepoznatih hakera povezan je sa ranjivošću Majkrosoftovog softvera Iksčejndž, saopštila je služba parlamenta, dodajući da je ovo međunarodni problem, preneo je Rojters.

Najnoviji napad bio je žešći od prošlogodišnjeg, rekla je predsednica parlamenta Tone Vilhelmsen Troen na konferenciji za novinare.

"Ozbiljnost napada je posebno istaknuta činjenicom da se to događa uoči parlamentarnih izbora i da parlament rukovodi pandemijom", istakla je ona.

Istraga o tome koje su informacije izvučene je u toku, dodala je predsednica parlamenta.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Izveden sajber napad na nuklearno postrojenje u Iranu

apr 12, 2021

Tajna služba Mosad izvela je sajber napad na iransko nuklearno postrojenje Natanc javio je izraelski radio, a preneo Rojters. U izveštaju „Kan radija“ citira se neimenovani obaveštajni izvor, ali se ne navodi njegova..

Pročitaj više...

Pošta Srbije upozorava da građanima stižu lažni mejlovi sa njihovim simbolima

apr 9, 2021

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, kompanija obaveštava javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge..

Pročitaj više...

Hakovani podaci 500 miliona korisnika mreže LinkedIn

apr 9, 2021

Poslovna društvena mreža Linkdin (LinkedIn), u vlasništvu Majkrosofta, najnovija je žrtva masovnog curenja podataka pri čemu su sajber kriminalci hakovali podatake sa oko 500 miliona korisničkih profila, izvestio je portal cibernews.com, a..

Pročitaj više...

Swiss Re najavljuje intenziviranje saradnje sa kompanijama koje brinu o klimatskim promenama

mar 25, 2021

Swiss Re najavljuje da će intezivirati saradnju sa kompanijama koje vode računa o klimatskim promenama te da će njihov investicioni portfolio do 2050. imati „neto -nula efekata staklene bašte“.

Pročitaj više...