Hakerski napad na norveški parlament

Vesti Datum: 13.03.2021.

Hakeri su se infiltrirali u računarski sistem norveškog parlamenta i izvukli podatke, izjavili su norveški zvaničnici, a sve se događa samo šest meseci nakon prethodnog sajber napada, prenosi Tanjug.

Napad nepoznatih hakera povezan je sa ranjivošću Majkrosoftovog softvera Iksčejndž, saopštila je služba parlamenta, dodajući da je ovo međunarodni problem, preneo je Rojters.

Najnoviji napad bio je žešći od prošlogodišnjeg, rekla je predsednica parlamenta Tone Vilhelmsen Troen na konferenciji za novinare.

"Ozbiljnost napada je posebno istaknuta činjenicom da se to događa uoči parlamentarnih izbora i da parlament rukovodi pandemijom", istakla je ona.

Istraga o tome koje su informacije izvučene je u toku, dodala je predsednica parlamenta.

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Hakerski napad na norveški parlament
A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

okt 14, 2022

U želji da doprinese smanjenju karbonskog otiska korišćenjem energije iz obnovljivih izvora, kompanija A1 Srbija postavila je 2000 solarnih panela i time postala prva telekomunikaciona kompanija na tržištu Srbije čija se mrežna..

Pročitaj više...

Hakerski napad na norveški parlament
PAYTEN organizuje hakaton, pobednik dobija 4000 evra

okt 12, 2022

Payten , regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, organizuje hakaton koji će se održati od 25. do 27. oktobra u Beogradu. Tema ovog programerskog takmičenja je razvoj Android aplikacije za Android POS..

Pročitaj više...

Hakerski napad na norveški parlament
Održana Šesta Međunarodna eSecurity Konferencija

okt 6, 2022

Informaciona bezbednost je od izuzetnog značaja u današnjem svetu, rekao je  predsednik Udruženja eSigurnost dr Igor Franc  na otvaranju  Šeste međunarodne eSecurity konferencija , u..

Pročitaj više...

Hakerski napad na norveški parlament
Još malo do početka šeste eSecurity konferencije

sep 16, 2022

Šesta eSecurity konferencija će se održati od 27. do 29. septembra 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, a agendu ..

Pročitaj više...