Kompanije iz sajber bezbednosti nastavljaju da akviziraju log menadžment startape

Vesti Datum: 24.02.2021.

Akvizicijom Humia, CrowdStrike dobija alat koja će mu pružiti mogućnost prikupljanja neograničenog broja log podataka, i na taj način će moći u realnom vremenu da reaguje na pretnje i napade, piše Startit.

Kompanije koje proizvode alate za log menadžment su zabeležile uspehe tokom ovog meseca. Pre nekoliko nedelja SentinelOne je najavio da kupuje platformu za brz log menadžment Scalyr za 155 miliona dolara, a juče je CrowdStrike objavio da kupuje startap Humion, koji nudi neograničen log menadžment, za 400 miliona dolara.

CloudStrike je kompanija iz oblasti sajber bezbednosti koja omogućava organizacijama da uoče znakove predstojećeg napada kroz ulazne tačke kao što su prenosni računari zaposlenih ili mobilni uređaji.

Većina kompanija mora da odabere šta da evidentira i koliko dugo da čuva te evidencije, ali sa Humiom korisnici dobijaju mogućnost obrađivanja više terabajta podataka svakog dana. Akvizicijom Humia, CrowdStrike dobija alat koja će mu pružiti mogućnost prikupljanja neograničenog broja log podataka, i na taj način će moći u realnom vremenu da reaguje na pretnje i napade, umesto da reaguje na njih i pokuša da odgonetne šta se kasnije dogodilo. Ovo je isti razlog akvizicije koji je SentinelOne naveo kada je kupio Scalyr.

Log menažment je skup procesa i pristupa koji olakšavaju generisanje, analizu, prenos, skladištenje, arhiviranje i izveštavanje o ogromnim količinama log podataka stvorenih u sistemu. Očekuje se da će globalno tržište alata za log menadžment porasti sa 1,9 milijardi dolara u 2020. na 3,7 milijardi dolara do 2025. godine, po stopi rasta od 14,1 odsto tokom predviđenog perioda.

 

Izvori: Venture BeatTech CrunchMarkets and Markets

Vesti


Ostale objave iz ove kategorije:

Kompanije iz sajber bezbednosti nastavljaju da akviziraju log menadžment startape
SMART Balkans: Zabrinjavajući porast nasilja zasnovanog na polu i femicida na Zapadnom Balkanu zahteva hitnu reakciju institucija i drugih interesnih grupa

dec 18, 2023

Uprkos činjenici da su sve zemlje Zapadnog Balkana ratifikovale Istanbulsku konvenciju i uspostavile pravni institucionalni okvir za nju, kao i usluge za žrtve nasilja, nastavlja se drastičan rast nasilja zasnovanog na polu i naročito broja femicida. Ovi..

Pročitaj više...

MTriam pobednik drugog Payten hakatona

dec 6, 2023

Proglašenjem pobednika završen je drugi hakaton koji je organizovala kompanija Payten ,regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe...

Pročitaj više...

Kompanije iz sajber bezbednosti nastavljaju da akviziraju log menadžment startape
FIC Insight: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu

nov 1, 2023

Jedna od najznačajnijih novina koje donosi novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu jeste i uvođenje osnovnih pravila u vezi sa radom od kuće, o čemu se između ostalog govorilo na “FIC Insight" – okupljanju koje je organizovao Savet stranih..

Pročitaj više...

Kompanije iz sajber bezbednosti nastavljaju da akviziraju log menadžment startape
Održana Sedma eSecurity konferencija 2023

okt 2, 2023

Sedma međunarodna eSecurity konferencija , u organizaciji Udruženja eSigurnost , održana je u od 25. do 28. septembra 2023. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je donela veliki broj..

Pročitaj više...