Koji su "trio kovid rizici" po Barometru rizika kompanije Allianz?

Aktuelno Datum: 04.06.2021.
Koji su

Na vrhu liste ovogodišnjeg Barometra rizika koji objavljuje osiguravajuća kompanija Allianz nalaze se tri poslovne opasnosti: prekid poslovanja (41% ispitanika), izbijanje pandemije (40%) i sajber napadi. Svi ovi rizici, u izveštaju nazvani - trio kovid rizik usko su povezani sa prošlogodišnjim izbijanjem pandemije.

Finansijske institucije i njihovi direktori moraju da se snalaze u svetu koji se brzo menja, prete novi rizici podstaknuti hakerskim napadima na osnovu ubrzane digitalizacije u poslednjih godinu dana, navodi se u novom izveštaju Trendovi rizika finansijskih usluga: perspektiva osiguravača, kompanije Allianz Global Corporate & Specialti (AGCS).

Uz taj izveštaj objavljen je i Barometar rizika 2021.  koji rangira zabrinjavajuće poslovne situacije zbog kojih kompanije moraju biti na oprezu. Sektor finansijskih usluga, kako je zaključeno u tom istraživanju, suočava se sa periodom povećanih rizika.

U Izveštaju kompanije Allianz navodi se da je Barometar rizika istraživanje svetskih poslovnih rizika koje se radi već deset godina i obuhvata ocene 2.769 stručnjaka iz 92 zemlje, a uključuje glavne izvršne direktore, stručnjake za upravljanje rizikom, brokere i stručnjake za osiguranje. 

Najvažniji globalni poslovni rizici u 2021.

 

  1. Prekid poslovanja
  2. Izbijanje pandemije
  3. Sajber napadi
  4. Tržišna kretanja
  5. Izmene zakona i regulative
  6. Prirodne katastrofe
  7. Požari, eksplozije
  8. Makroekonomska kretanja
  9. Klimatske promene
  10. Politički rizici i nasilje

Izvor: Allianz (Risk Barometer)

Foto: Unsplash

Aktuelno


Ostale objave iz ove kategorije:

Koji su
Klimatske promene i socijalne krize najveći globalni rizici u 2022.

jan 14, 2022

Iako svet ulazi u treću godinu pandemije, ključni rizik zbog kojeg vlada zabrinutost su klimatske promene, pokazao je Izveštaj o globalnim rizicima za 2022. godinu. Dok je klima najveći dugoročni rizik, dotle su kao glavni kratkoročni problem..

Pročitaj više...

Koji su

jan 8, 2022

Pročitaj više...

Koji su
Kazne za Google i Facebook zbog nepravilnog korišćenja kolačića

jan 8, 2022

Francuski regulator za informatiku i slobode (CNIL) kaznio je Google sa 150 miliona evra a Facebook sa 60 miliona evra zbog kršenja pravila o upotrebi kolačića prilikom prikupljanju podataka o korisnicima, prenose mediji. Francuski regulator..

Pročitaj više...

Koji su
VISA: Onlajn kupovina bezbednija nego ikada

dec 30, 2021

CEMEA je jedan od regiona sa najnižom stopom prevara na globalnom nivou, a u martu ove godine stopa zloupotreba niža je za osam odsto u odnosu na isti period prethodne godine Globalni sajber kriminal značajno je porastao od početka..

Pročitaj više...